De helft van de Spaanse werknemers vindt dat salaris niet ‘eerlijk’ is

De helft van de Spaanse werknemers vindt dat salaris niet ‘eerlijk’ is
Beeld: via canva.com

De helft van de Spaanse werknemers vindt dat salaris niet ‘eerlijk’ is

Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Volgens het ‘Beste Werkplekken 2023’-rapport van Great Place to Work, voelt meer dan de helft (52%) van de werkende Spaanse bevolking dat ze niet eerlijk beloond worden voor hun inspanningen. Bovendien zijn ze van mening dat promoties vaak niet de mensen bereiken die ze het meest verdienen.

Zes van de tien werknemers hebben het gevoel dat ze geen rechtvaardig deel van de winst van hun organisatie ontvangen. Daarnaast gelooft 54% dat promoties niet altijd naar de meest verdienstelijke gaan. Dit percentage komt overeen met het aantal mensen dat denkt dat bedrijfsleiders bevoordeling in de hand werken.

Aan de ene kant bevestigt 82% van de deelnemers aan het onderzoek dat hun werkplek “fysiek veilig” is. Aan de andere kant geeft slechts 55% toe dat het een “psychologisch en emotioneel gezonde” omgeving is om te werken. Meer dan de helft (54%) zegt dat hun managers hen stimuleren “om een evenwicht te vinden tussen hun werk en privéleven”.

De algemeen directeur van Great Place to Work benadrukte dat bedrijven die hun medewerkers niet als kern van hun bedrijfsstrategie zien, het uiterst moeilijk zullen vinden om in hun respectievelijke markten te concurreren.

Ga naar de inhoud