Meest voorkomende woningtype in Spanje en andere landen

Meest voorkomende woningtype in Spanje en andere landen
Beeld: via Landgeist.com

Meest voorkomende woningtype in Spanje en andere landen

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De bovenstaande kaart biedt een interessant inzicht in het type woning waarin de meeste Europeanen wonen. De woningtypes zijn verdeeld in drie categorieën: appartement, vrijstaand huis en rijtjeshuis, volgens gegevens van Eurostat. Maar wat is het type woning waar de Spanjaarden het meest wonen?

De meeste Europeanen wonen in een appartement of in een vrijstaand huis. Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en België zijn de enige Europese landen waar de meerderheid van de mensen in een rijtjeshuis woont. In het Verenigd Koninkrijk en Nederland woont zelfs het merendeel van de bevolking in een rijtjeshuis. Nederland is het Europese land met het hoogste percentage mensen dat in een rijtjeshuis woont, namelijk 62%.

In de meeste Oost- en Noord-Europese landen is een vrijstaande woning de meest voorkomende. In Noord-Macedonië woont 71% van de bevolking in een vrijstaande woning, het hoogste percentage in heel Europa.

Appartementen zijn het meest voorkomend in de Baltische staten en in Zuid- en Centraal-Europa. Bijna 66% van de Spaanse bevolking woont in een appartement, het hoogste percentage in heel Europa.

Ga naar de inhoud