De duurste woning van Spanje staat voor 55 miljoen euro te koop in Marbella

De duurste woning van Spanje staat voor 55 miljoen euro te koop in Marbella
Beeld: via Idealista.es / web

De duurste woning van Spanje staat voor 55 miljoen euro te koop in Marbella

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het duurste huis dat in Spanje te koop is, bevindt zich in Marbella, in de bekende Gouden Mijl van deze stad in de provincie Málaga. Het heeft de opvallende vraagprijs van 55 miljoen euro, zoals gepubliceerd op de vastgoedwebsite Idealista. Je zult dus even met de bank moeten praten, maar dan heb je ook wel wat.

Dit huis gelegen frontaal aan het strand is gesitueerd op een perceel van 9.000 vierkante meter met een bebouwde oppervlakte van bijna 4.000 vierkante meter. Het huis heeft twee etages, twaalf slaapkamers, negentien badkamers, een privéfitnessruimte en een overdekt verwarmd zwembad.

Verder beschikt de woning over een buitenzwembad, luxueuze tuinen met fonteinen en zelfs een zelfstandig appartement om gasten te ontvangen, aldus het makelaarskantoor dat het huis in de verkoop heeft. Deze vrijstaande villa met zeezicht is uitgevoerd in een klassieke stijl, met stenen mozaïekvloeren buiten en een overvloed aan verfijnde en waarschijnlijk dure details, die wellicht niet voor elke beurs zijn weggelegd.

Tweede keus kost 35 miljoen

Mocht de bank niet meegaan in je 55 miljoen euro project in Marbella, misschien is deze woning van 35 miljoen euro een andere optie. De op één na duurste woning van het land is eveneens te vinden in Marbella aan de Costa del Sol, die al jaren een toonbeeld is van luxe en glamour. Ook deze woning is gesitueerd in de befaamde Gouden Mijl van Marbella, met een vraagprijs van 35 miljoen euro.

Dit vrijstaande huis, met zestien slaapkamers en zestien badkamers, gebouwd op een perceel van 8.799 vierkante meter met een bebouwde oppervlakte van 2.000 vierkante meter, is niet direct aan het strand gelegen, maar pronkt met een onbelemmerd uitzicht op de Middellandse Zee en de Sierra Blanca bergen.

Het huis biedt een scala aan faciliteiten, waaronder een bowlingbaan, pokerruimte, een bioscoop op meerdere niveaus, een speelruimte met Formule 1-stoelen, een wellnessruimte met sauna en hamam, een paddle-baan, en een ruime hoofd badkamer met een glazen plafond boven het bad.

SpanjeVandaag heeft geen commerciële relatie met Idealista, maar plaatst regelmatig artikelen die door deze Spaanse website en woningportaal gepubliceerd worden, omdat we vinden dat deze voor onze lezers interessant genoeg zijn om te vertalen.

Ga naar de inhoud