Appartement met zwembad kopen kan tot wel 56 procent duurder zijn in Spanje

Appartement met zwembad kopen kan tot wel 56 procent duurder zijn in Spanje
Beeld: via canva.com

Appartement met zwembad kopen kan tot wel 56 procent duurder zijn in Spanje

Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Een appartement kopen met een zwembad in Spanje kost gemiddeld 56% meer dan een appartement zonder zwembad, volgens een onderzoek van vastgoedplatform Idealista. Tijdens de extreem hete zomer van dit jaar heeft, maar 21% van de woningen die op het Spaanse vastgoedplatform te koop staan een zwembad.

In de steden Teruel (Aragón) en Lleida (Catalonië) zijn appartementen met een zwembad aanzienlijk duurder, met prijsverschillen van respectievelijk 74% en 73%. Barcelona kent een prijsverschil van 67%, gevolgd door Santander (Cantabrië) met 66% en Jaén (Andalusië) met 61%. Andere steden waar appartementen met een zwembad meer dan 50% duurder zijn, zijn Castellón de la Plana in de Valencia regio (59%), Cáceres in Extremadura (54%) en Almería in Andalusië (51%).

In Madrid zijn huizen met een zwembad gemiddeld, maar 5% duurder dan die zonder. In San Sebastián is dit verschil slechts 6%, in Sevilla 13% en in Las Palmas de Gran Canaria is het prijsverschil 17%.

De stedenbouwkundige verschillen tussen Madrid en Barcelona in de afgelopen jaren verklaren de grote prijsverschillen. Madrid heeft recentelijk nieuwe wijken kunnen ontwikkelen met gemeenschappelijke ruimtes, terwijl Barcelona door geografische beperkingen en haar ligging dicht bij het strand minder mogelijkheden heeft gehad voor nieuwe projecten.

Van alle te koop aangeboden appartementen op Idealista in Spanje, heeft 21% een zwembad. Alicante voert de lijst aan met 26% van de appartementen die een zwembad aanbieden. Andere steden zijn Almería met 21%, Ciudad Real en Málaga beide met 18%, Melilla en Valladolid beide met 17%, en zowel Logroño als Madrid met 16%. In Barcelona heeft maar 6% van de appartementen een zwembad.

zwembaden
Waterpret in Spanje: ontdek het kadastraal overzicht van alle zwembaden
Met steeds hetere zomers is de verfrissing van het water geen overbodige luxe. Online staat een overzicht dat zo goed als alle zwembaden van Spanje omhelst. …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud