Stijging van campertoeristen verwacht in het binnenland van Spanje

Stijging van campertoeristen verwacht in het binnenland van Spanje
Beeld: Freepik

Stijging van campertoeristen verwacht in het binnenland van Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het binnenland van Spanje is voorbereid op de grote stijging van campertoeristen die men verwacht op die plaatsen die ver weg zijn gelegen van de drukke Spaanse kust. Vanwege de corona-crisis, de verplichte social distance en de angst of voorzichtigheid die veel inwoners van Spanje hebben wat betreft het virus, kiezen veel families voor een campervakantie in het binnenland van Spanje.

Als we het over toerisme hebben dan denkt iedereen automatisch aan de drukke zonbestemmingen langs de Spaanse kust waar men soms het zand niet meer kan zien vanwege de grote aantallen strandgangers. Maar veel toeristen weten niet dat de kust slechts een klein deel is van Spanje waar in het binnenland meer dan genoeg te zien is en waar de rust, ruimte en natuur nog te vinden is.

In het binnenland zijn de gemeenten al voorbereid op de grote aantallen toeristen die zullen komen. Aan de ene kant is men terughoudend want veel van de plattelandsgemeenten zijn virusvrij gebleven tijdens de corona-crisis en men vreest voor een toename van besmettingen wanneer de toeristen gaan komen. Aan de andere kant is men tevreden want het zal zeker goed zijn voor de business.

Er worden met name veel campertoeristen verwacht deze zomer omdat veel families kiezen voor de aanschaf van een camper of men kiest voor de huur van een camper om zo hotels te vermijden. Met een camper heb je immers de vrijheid om te gaan en staan waar men wilt. Dat is natuurlijk niet helemaal waar want men mag niet overal kamperen in Spanje maar men mag wel overal staan met een camper, net als met een gewone auto.

Meer interessante artikelen:
Het verschil tussen parkeren en kamperen met campers in Spanje
Met de camper naar de Canarische Eilanden op vakantie
Boetes die camperrijders kunnen krijgen in Spanje
De mooiste routes om met een camper te rijden in Spanje
SpanjeVandaag Camper Roadtrip: Noord Aragon 

Kamperen dient te gebeuren op die plaatsen waar dat is toegestaan door de gemeente of op de speciale camperparkeerplaatsen waar er steeds meer van komen in Spanje. Anderen kiezen ervoor om naar een camping te gaan omdat men dit als veiliger ziet en men gebruik kan maken van de voorzieningen. 

Maar op een camping moet men wel enkele corona-maatregelen in acht nemen zoals de hygiëne bij de openbare douches en wasruimtes, bij de zwembaden en op de camping zelf zoals bij de bars en restaurants, supermarkt, receptie en over het algemeen waarbij men de social distance moet aanhouden en een mondkapje dient te dragen op die plaatsen en momenten wanneer de 1,5 meter afstand niet mogelijk is.

Toch is het reizen met een camper ideaal om die gebieden van Spanje te ontdekken die men normaal gesproken niet zo snel zou zien. Het is makkelijk om van een plaats naar een andere te reizen en te genieten van een vakantie ‘slow’.

Ga naar de inhoud