Nederland raadt nogmaals vakantiereizen naar ‘oranje’ Spanje af

Nederland raadt nogmaals vakantiereizen naar ‘oranje’ Spanje af
Beeld: 123rf

Nederland raadt nogmaals vakantiereizen naar ‘oranje’ Spanje af

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Nederland heeft strengere corona-maatregelen aangenomen om het coronavirus en de daarbij horende ziekenhuisopnames etc. onder controle proberen te krijgen. Om geen verdere ‘corona-import’ en verspreiding van het virus te hebben heeft Buitenlandse Zaken heel Spanje al op 25 augustus een oranje reisadvies gegeven waarmee men aangeeft geen toeristische reizen te maken naar Spanje.

Nu de herfstvakantie voor een groot deel van Nederland (midden en zuiden) is begonnen heeft premier Rutte al tijdens zijn laatste persconferentie aan de Nederlanders gevraagd niet op vakantie te gaan naar een gebied met een oranje reisadvies want zoals Rutte aangeeft, die reisadviezen zijn er niet voor niets. 

Het kabinet heeft later een Kamerbrief gestuurd met daarin het advies niet te reizen naar landen met een oranje reisadvies als dat niet noodzakelijk is. Reizen naar het buitenland is en blijft een risico, vanwege de verspreiding van het coronavirus. Hierdoor zijn er in Nederland en het buitenland onzekerheden rond gezondheidsrisico’s. 

Een geel reisadvies kan snel oranje worden en een oranje reisadvies kan snel naar rood gaan als de gezondheidssituatie verslechtert. Reizigers moeten er rekening mee houden dat de situatie in een (vakantie)land of gebied snel kan veranderen.

LEESTIP: Wat gebeurt er na een Nederlands oranje reisadvies voor Spanje?

Omdat er steeds minder gevlogen wordt naar o.a. Spanje en mensen toch graag willen overwinteren of naar hun tweede woning willen gaan kiest men al snel om met de eigen auto of camper naar Spanje te gaan. Met eigen vervoer hoef je in Spanje geen formulier in te vullen, iets wat wel verplicht is als je met het vliegtuig naar Spanje gaat. Maar de quarantaine en mogelijk een corona-test gelden na thuiskomst wel.

LEESTIP: Verzekeringen tijdens een reis naar Spanje met oranje reisadvies

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.