Algemene Nederlandse Vereniging van Reisbedrijven (ANVR) viert jaarlijks congres in Asturië

Algemene Nederlandse Vereniging van Reisbedrijven (ANVR) viert jaarlijks congres in Asturië
Beeld: via canva.com

Algemene Nederlandse Vereniging van Reisbedrijven (ANVR) viert jaarlijks congres in Asturië

Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De ANVR, Algemene Nederlandse Vereniging voor Reisbedrijven, is een vereniging voor alle ondernemers in de reiswereld. Met haar 430 leden, 168 reisbureaus en 935 zelfstandige reisagenten is ANVR veruit de grootste branchevereniging voor reisbedrijven. Dit jaar heeft de ANVR besloten hun jaarlijkse congres in Oviedo in Asturië te vieren.

Volgens de website van het Spaanse Turespaña, viert de ANVR van 16 tot en met 19 november hun jaarlijkse congres dat dit jaar samenvalt met het 40-jarig bestaan van de ANVR. Circa 200 vertegenwoordigers uit de reiswereld zijn naar Spanje gekomen om het congres met het thema ‘Traditie in transitie’ bij te wonen.

De deelnemers van het congres zullen discussiëren over hoe toeristische bedrijven hun huidige modellen kunnen innoveren om een duurzame toekomst voor het toerisme te creëren. Het Spaans Asturië is een goed voorbeeld van hoe dit kan worden gedaan. De regio is al bezig om over te stappen op duurzaam toerisme, en heeft een onvergelijkbaar natuurlijke aanbod. Ter gelegenheid van het congres zal de ANVR een cheque schenken voor de bescherming van de bruine beer, een bedreigde diersoort in Asturië.

Het ANVR-congres in Asturië biedt een unieke kans voor Nederlandse toeristische professionals om kennis te maken met Asturië en het toeristische aanbod van dit nog onbekende deel van Spanje. Het congres biedt deelnemers de mogelijkheid om te netwerken met andere professionals en inspiratie op te doen voor hun eigen bedrijf.

7f4a370c0f391ebc50c0e48e167f48f9
Zomerhitte en drukte vermijden in Spanje kan in: Asturië
Veel Spanjaarden zoeken de lagere temperaturen op in Spanje en traditiegetrouw trekt men dan naar het ‘groene’ Spanje naar o.a. Asturië.
logo1 1www.spanjevandaag.com

Nederlanders in Spanje

In 2022 bezochten 3,9 miljoen Nederlandse toeristen Spanje, wat 5,5% van het totale aantal buitenlandse toeristen vertegenwoordigde. Ze gaven 4,9 miljard euro uit (5,6% van het totaal), waardoor Nederland op de vijfde plaats kwam, zowel met het aantal toeristen als wat betreft het uitgegeven bedrag.

In 2022 was de belangrijkste motivatie van de Nederlandse toeristen die Spanje bezochten recreatie (89% van het totaal). Ze verbleven voornamelijk in hotels (66%) en reisden voornamelijk zonder pakketreis (73%). Hun favoriete bestemmingen waren de Canarische Eilanden (19%), de Valencia regio (18%) en Andalusië (18%), gevolgd door Catalonië en de Balearen. De belangrijkste activiteiten van de Nederlanders in Spanje waren steden bezoeken (70%), genieten van het strand (69%) en winkelen (55%).

Ga naar de inhoud