Directeur Spaanse spoorwegmaatschappij neemt ontslag na treinen-blunder

Directeur Spaanse spoorwegmaatschappij neemt ontslag na treinen-blunder
Beeld: @mitmagob / twitter

Directeur Spaanse spoorwegmaatschappij neemt ontslag na treinen-blunder

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De hele wereld heeft het over de blunder met de nieuwe te hoge en te brede treinen die niet door de oude treintunnels in Cantabrië en Asturië passen. Vanaf dag één werd al gevraagd om belangrijke ontslagen omdat dit een 258 miljoen kostende blunder is. Eerder werden al diverse mogelijk verantwoordelijken ontslagen, maar op maandag kwamen daar twee personen bij: de directeur van de Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe en de staatssecretaris van Transport. De regering heeft ook andere maatregelen aangekondigd zoals gratis reizen met de regionale trein in beide regio’s.

Ter herinnering: Er werden nieuwe treinen besteld voor de autonome regio’s Cantabrië en Asturië. Het gaat om 31 treinen die door de Spaanse spoorwegmaatschappij besteld zijn om voor het Cercanias netwerk in deze regio’s te vernieuwen. Maar tijdens het bouwproces daarvan blijkt dat de treinen te breed en te hoog zijn voor de oude spoorwegtunnels. Deze blunder kost niet alleen 258 miljoen euro, maar levert ook een vertraging op van drie jaar voor de komst van nieuwe treinen. Lees HIER meer over deze blunder van de treinen die overigens nog niet zijn gebouwd.

De regionale premiers van Cantabrië en Asturië vroegen meteen na de publicatie van deze blunder om ‘koppen’, want er moesten ‘cabezas’ rollen of met andere andere woorden, er moesten personen ontslagen worden. Dat gebeurde ook al snel maar op maandag rolden de ‘grootste koppen’. De directeur van de Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe, Isaías Táboas, nam ontslag. Datzelfde deed Isabel Pardo de Vera, de staatssecretaris van het ministerie van Transport, Mobiliteit en Stedelijke Agenda en voormalig presidente van Adif, een bedrijf dat zich bezighoudt met de aanleg en onderhoud van het spoorwegnetwerk in Spanje.

metertrein
Enorme blunder in Spanje: treinen zijn te breed voor tunnels
Wie heeft de enorme blunder gemaakt waardoor de treinen die speciaal gebouwd zijn voor het smalspoornetwerk in Asturië en Cantabrië te breed zijn en niet do …
icoon2022www.spanjevandaag.com

Andere aankondigingen

Naast deze twee belangrijke ontslagen, kondigde de Spaanse minister van Transport, Mobiliteit en de Stedelijke Agenda, Raquel Sánchez, samen met de regionale premiers van Asturië en Cantabrië, Adrián Barbón en Miguel Ángel Revilla, aan dat de nieuwe treinen in 2026 geleverd zullen worden, een vertraging van drie jaar die waarschijnlijk traditiegetrouw langer zal zijn.

Daarnaast kunnen de treinreizigers in Cantabrië en Asturië gratis gebruikmaken van de Cercanías treinen totdat de nieuwe treinen geleverd worden in deze twee regio’s. Ook werd aangekondigd dat er nu al meer treinen naar de regio’s gaan om meer frequenties te kunnen aanbieden.

treintunnels
Spanje blundert met te brede en hoge treinen voor tunnels, maar hoeveel treintunnels zijn er in Spanje?
Recent heeft Spaanse spoorwegen overal het nieuws gehaald met de blunder van te smalle en hoge treinen die niet in de oude tunnels passen, maar hoeveel trei …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud