Wat verdient een horecamedewerker in Spanje?

Wat verdient een horecamedewerker in Spanje?
Beeld: ai-beeld / redactie

Wat verdient een horecamedewerker in Spanje?

Als horecamedewerker speel je een cruciale rol in de gastvrijheidsindustrie. Of je nu bedient in een restaurant, bar of hotel, jouw expertise en toewijding zijn essentieel voor het creëren van een onvergetelijke ervaring voor de gast. Maar wat zijn de salarissen in Spanje voor horecamedewerkers?

Het salaris van een horecamedewerker kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals locatie, ervaring, functie en het type horecabedrijf waar je werkzaam bent. Volgens de recentste gegevens van het Spaanse Statistiekbureau INE bedroeg het gemiddelde bruto maandsalaris voor horecamedewerkers in Spanje in 2022 1389,90 euro bruto per maand.

Op sommige banenzoekmachines staan ​​aanbiedingen voor vacatures in deze sector waarbij de gepresenteerde salarissen bijna 19.000 euro per jaar bedragen en gemiddelde maandsalarissen van 1400 euro of 1500 euro. In functies waarin meer opleiding of meer ervaring vereist is, kunnen de salarissen oplopen tot 1600 euro per maand.

Met deze lage lonen is het begrijpelijk dat de horeca een tekort aan personeel heeft, naar verluidt gaat het om 40.000 werknemers in de sector. Het gemiddelde salaris bedraagt 1200 euro bruto voor werkdagen van 8 tot 10 uur, soms zelfs meer.

Dit kan zeker invloed hebben op het aantrekken en behouden van medewerkers in de horeca. Het is belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan eerlijke beloning en arbeidsvoorwaarden om de sector te ondersteunen.

Ga naar de inhoud