De duurste wijken van Spanje om een woning te kopen

De duurste wijken van Spanje om een woning te kopen
Beeld: via canva.com

De duurste wijken van Spanje om een woning te kopen

De huizenprijzen in Spanje zijn volledig de pan uit gerezen, maar sommige gebieden zijn bijzonder duur. Het vastgoedportaal Fotocasa heeft een lijst samengesteld van de 20 exclusiefste wijken in het land. Madrid profileert zich als een van de duurste steden om een woning aan te schaffen, zoals vermeld in onderstaande tabel met de top 20 duurste wijken van Spanje.

De wijken Paseo de la Castellana en Recoletos, beide gelegen in het Madrileense district Salamanca, zijn de duurste van het land. De vierkante meter wordt er respectievelijk voor 10.397 euro en 10.141 euro verkocht. Naast Paseo de la Castellana met een gemiddelde woningprijs van 831.761 euro en Recoletos met 811.230 euro zijn er nog enkele andere ontzettend dure wijken in Madrid zoals de onderstaande.

De wijk Lista heeft een gemiddelde prijs van 8.868 euro per vierkante meter. In de wijk Goya betaal je gemiddeld 8.341 euro per vierkante meter. In Almagro, een ander duur gebied in Madrid, ligt de gemiddelde prijs op 8.070 euro per vierkante meter. De wijk Sol is ook zeer exclusief, met een vierkantemeterprijs van 7.867 euro.

Naast de dure wijken in Madrid zijn er nog enkele andere gebieden die hoge huizenprijzen kennen. Het centraal gelegen Área Romántica in San Sebastián heeft een gemiddelde prijs van 7.947 euro per vierkante meter en een gemiddelde woningprijs van 635.700 euro.

In Justicia-Chueca, een andere wijk in de Spaanse hoofdstad Madrid, bedraagt de gemiddelde prijs 7.754 euro per vierkante meter.

De provincie Málaga heeft de laatste tijd forse prijsstijgingen van meer dan 30% gezien. Hierdoor bevindt El Velerín in Estepona zich nu voor het eerst in de top 10, met een gemiddelde prijs van 10.068 euro per vierkante meter, het derde duurste gebied van Spanje met een gemiddelde woningprijs van 805.440 euro.

wijken
Ga naar de inhoud