Search
menu
Search

De gerenoveerde en vernieuwde Caminito del Rey viert driejarig bestaan

Oeps ... foto ontbreekt!

De gerenoveerde en vernieuwde Caminito del Rey viert driejarig bestaan

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Het is alweer drie jaar geleden dat het ooit gevaarlijkste wandelpad ter wereld opnieuw geopend werd in 2015. Sinds de heropening van het vernieuwde en op sommige plaatsen gerestaureerde wandelpad zijn er 900.000 mensen geweest die de wandeling hebben gemaakt waardoor men met recht kan zeggen dat de Caminito del Rey het toerisme in de omgeving van Álora, el Chorro, Ardales en het natuurgebied Desfiladero de los Gaitanes nieuw leven heeft ingeblazen.

Op 28 maart 2015 opende de Caminito del Rey opnieuw voor het publiek en sindsdien is deze wandeling van de Koning uitgegroeid tot een referentie in het toerisme van de binnenlanden van de provincie Málaga. 900.000 mensen hebben in die drie jaar tijd de wandeling gemaakt waarbij deze het eerste jaar gratis was en er daarna 10 euro per persoon betaald moet worden. Naast de vele Spanjaarden die de wandeling maken is ook het aandeel Nederlanders en Belgen erg groot in verhouding tot andere nationaliteiten.

Bezoekerscentrum

Jaarlijks maken 300.000 mensen de wandeling over de Caminito del Rey waarvan bijna iedereen zegt dat het een onvergetelijke belevenis is waarna velen de wandeling herhalen. Om het driejarig bestaan te vieren wordt binnenkort het nieuwe Centro de Recepción de Visitantes geopend, een bezoekerscentrum in de gemeente Ardales aan de MA-5403 weg, net voor het kruispunt richting Álora en El Chorro. Er is een restaurant, een bar, een terras met uitzicht op het stuwmeer, een winkel en een grote parking waar 200 auto’s kunnen staan en van waaruit men de shuttlebus naar een van de beginpunten kan nemen.

Wandeling

De hele Caminito del Rey is 7,7 kilometer lang waarvan 4,8 kilometer normale wandelpaden en 2,9 kilometer houten wandelpaden die of aan de bergwand of over openingen zijn gemaakt. De zogenaamde “pasarelas” zijn de bekendste bij de meeste mensen en dan met name die van het gehucht El Chorro langs de wand naar de brug tussen de twee rotsen, de Desfiladero de los Gaitanes.

Er zijn twee begin/eindpunten, te weten in El Chorro en in Ardales. Lezers hebben ons erop gewezen dat er slechts een startpunt is, in Ardales waar de Caminito del Rey Norte begint met als eindpunt El Chorro. Het is mogelijk om met de trein in El Chorro te komen. Daarnaast is het mogelijk over een lange, bochtige maar mooie weg naar El Chorro of Ardales te rijden met de eigen auto of met een bus.

Heb jij de wandeling al gemaakt? Wat was jouw ervaring en heb je nog tips voor andere lezers die de wandeling nog willen gaan maken.

Foto: Turismo Costa del Sol

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?