skip to Main Content
De gerenoveerde en vernieuwde Caminito del Rey viert driejarig bestaan

De gerenoveerde en vernieuwde Caminito del Rey viert driejarig bestaan

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Het is alweer drie jaar geleden dat het ooit gevaarlijkste wandelpad ter wereld opnieuw geopend werd in 2015. Sinds de heropening van het vernieuwde en op sommige plaatsen gerestaureerde wandelpad zijn er 900.000 mensen geweest die de wandeling hebben gemaakt waardoor men met recht kan zeggen dat de Caminito del Rey het toerisme in de omgeving van Álora, el Chorro, Ardales en het natuurgebied Desfiladero de los Gaitanes nieuw leven heeft ingeblazen.

Op 28 maart 2015 opende de Caminito del Rey opnieuw voor het publiek en sindsdien is deze wandeling van de Koning uitgegroeid tot een referentie in het toerisme van de binnenlanden van de provincie Málaga. 900.000 mensen hebben in die drie jaar tijd de wandeling gemaakt waarbij deze het eerste jaar gratis was en er daarna 10 euro per persoon betaald moet worden. Naast de vele Spanjaarden die de wandeling maken is ook het aandeel Nederlanders en Belgen erg groot in verhouding tot andere nationaliteiten.

Bezoekerscentrum

Jaarlijks maken 300.000 mensen de wandeling over de Caminito del Rey waarvan bijna iedereen zegt dat het een onvergetelijke belevenis is waarna velen de wandeling herhalen. Om het driejarig bestaan te vieren wordt binnenkort het nieuwe Centro de Recepción de Visitantes geopend, een bezoekerscentrum in de gemeente Ardales aan de MA-5403 weg, net voor het kruispunt richting Álora en El Chorro. Er is een restaurant, een bar, een terras met uitzicht op het stuwmeer, een winkel en een grote parking waar 200 auto’s kunnen staan en van waaruit men de shuttlebus naar een van de beginpunten kan nemen.

Wandeling

De hele Caminito del Rey is 7,7 kilometer lang waarvan 4,8 kilometer normale wandelpaden en 2,9 kilometer houten wandelpaden die of aan de bergwand of over openingen zijn gemaakt. De zogenaamde “pasarelas” zijn de bekendste bij de meeste mensen en dan met name die van het gehucht El Chorro langs de wand naar de brug tussen de twee rotsen, de Desfiladero de los Gaitanes.

Er zijn twee begin/eindpunten, te weten in El Chorro en in Ardales. Lezers hebben ons erop gewezen dat er slechts een startpunt is, in Ardales waar de Caminito del Rey Norte begint met als eindpunt El Chorro. Het is mogelijk om met de trein in El Chorro te komen. Daarnaast is het mogelijk over een lange, bochtige maar mooie weg naar El Chorro of Ardales te rijden met de eigen auto of met een bus.

Heb jij de wandeling al gemaakt? Wat was jouw ervaring en heb je nog tips voor andere lezers die de wandeling nog willen gaan maken.

Foto: Turismo Costa del Sol

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Ook wij liepen op 21-03-2018. Wat een geweldig indrukwekkende wandeling. Heb je echt heel erg hoogtevrees dan is het geen aanrader, maar de route is adembenemend mooi. De ruim 7 kilometer is voor iedereen die goed ter been is heel goed te doen.
    Maak zoveel mogelijk foto’s en/of video’s, je zult het waarschijnlijk niet zo gauw nog een keer doen. De brug schommelde wat door de forse wind, maar dat mocht de pret niet drukken. Als we weer in de gelegenheid zijn doen we het zeker over. Het hotelletje in El Chorro, La Garganta was al een evengroot succes.

  2. Ik heb dit nog al eens gemeld maar de Caminito heeft maar één beginpunt namelijk de aceso norte in Ardales.
    De aceso sur in El Chorro heeft maar enkele maanden dienst gedaan.
    Men kan dus de caminito slechts in één enkele richting wandelen.

    1. Klopt,er is maar één startpunt, namelijk Caminito del Rey Norte. Absoluut indrukwekkende ervaring. Wij zijn pas terug, deden de wandeling op 21 maart jl. Een mooie streek, inclusief de Caminito. Het was mooi weer, wel veel wind, stevig briesje vooral op de hangbrug maar de weg is zeer toegankelijk. Altijd stevige schoenen, en afhankelijk van het weer, toch maar iets warm, het kan behoorlijk tochten op sommige plaatsen.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken