De gerenoveerde en vernieuwde Caminito del Rey viert driejarig bestaan

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

De gerenoveerde en vernieuwde Caminito del Rey viert driejarig bestaan

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Het is alweer drie jaar geleden dat het ooit gevaarlijkste wandelpad ter wereld opnieuw geopend werd in 2015. Sinds de heropening van het vernieuwde en op sommige plaatsen gerestaureerde wandelpad zijn er 900.000 mensen geweest die de wandeling hebben gemaakt waardoor men met recht kan zeggen dat de Caminito del Rey het toerisme in de omgeving van Álora, el Chorro, Ardales en het natuurgebied Desfiladero de los Gaitanes nieuw leven heeft ingeblazen.

Op 28 maart 2015 opende de Caminito del Rey opnieuw voor het publiek en sindsdien is deze wandeling van de Koning uitgegroeid tot een referentie in het toerisme van de binnenlanden van de provincie Málaga. 900.000 mensen hebben in die drie jaar tijd de wandeling gemaakt waarbij deze het eerste jaar gratis was en er daarna 10 euro per persoon betaald moet worden. Naast de vele Spanjaarden die de wandeling maken is ook het aandeel Nederlanders en Belgen erg groot in verhouding tot andere nationaliteiten.

Bezoekerscentrum

Jaarlijks maken 300.000 mensen de wandeling over de Caminito del Rey waarvan bijna iedereen zegt dat het een onvergetelijke belevenis is waarna velen de wandeling herhalen. Om het driejarig bestaan te vieren wordt binnenkort het nieuwe Centro de Recepción de Visitantes geopend, een bezoekerscentrum in de gemeente Ardales aan de MA-5403 weg, net voor het kruispunt richting Álora en El Chorro. Er is een restaurant, een bar, een terras met uitzicht op het stuwmeer, een winkel en een grote parking waar 200 auto’s kunnen staan en van waaruit men de shuttlebus naar een van de beginpunten kan nemen.

Wandeling

De hele Caminito del Rey is 7,7 kilometer lang waarvan 4,8 kilometer normale wandelpaden en 2,9 kilometer houten wandelpaden die of aan de bergwand of over openingen zijn gemaakt. De zogenaamde “pasarelas” zijn de bekendste bij de meeste mensen en dan met name die van het gehucht El Chorro langs de wand naar de brug tussen de twee rotsen, de Desfiladero de los Gaitanes.

Er zijn twee begin/eindpunten, te weten in El Chorro en in Ardales. Lezers hebben ons erop gewezen dat er slechts een startpunt is, in Ardales waar de Caminito del Rey Norte begint met als eindpunt El Chorro. Het is mogelijk om met de trein in El Chorro te komen. Daarnaast is het mogelijk over een lange, bochtige maar mooie weg naar El Chorro of Ardales te rijden met de eigen auto of met een bus.

Heb jij de wandeling al gemaakt? Wat was jouw ervaring en heb je nog tips voor andere lezers die de wandeling nog willen gaan maken.

Foto: Turismo Costa del Sol

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.