Search
menu
Search

FC Barcelona verhuist media hoofdkantoor naar Nederland vanwege Nasdaq

FC Barcelona verhuist media hoofdkantoor naar Nederland vanwege Nasdaq
Beeld: via canva.com

FC Barcelona verhuist media hoofdkantoor naar Nederland vanwege Nasdaq

Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

FC Barcelona heeft besloten om de zetel van zijn mediatak, Barça Media, te vestigen in Nederland. De divisie, die audiovisueel en digitaal content van de club omvat, zal daardoor kunnen noteren op de Amerikaanse Nasdaq-beurs.

De beslissing komt nadat FC Barcelona in augustus een overeenkomst aankondigde met Mountain Partners, een bedrijf dat gespecialiseerd is in investeringen in technologiebedrijven en opkomende sectoren. De overeenkomst omvat de oprichting van een spac (beursvennootschap) om een deel van Barça Media op de Amerikaanse beurs te kunnen noteren.

Het Spaanse spoorwegbedrijf Ferrovial paste dit jaar ook een constructie toe die het naar Wall Street moest leiden. Het bedrijf kreeg echter veel kritiek omdat het Spaanse subsidies ontvangt. Barça Media heeft een soortgelijke constructie toegepast, maar dat zorgt niet voor controverse omdat het bedrijf geen subsidies ontvangt.

De waarde van Barça Media wordt geschat op 1 miljard dollar, ongeveer 910 miljoen euro. De overeenkomst met Mountain & Co. en Acquisition Corp. moet Barça Media toegang geven tot financiering op Amerikaanse kapitaalmarkten.

FC Barcelona wil met de beursgang zijn digitale initiatieven versnellen en de content van Barça Media kunnen verspreiden naar nieuwe doelgroepen in strategische markten over de hele wereld. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering van FC Barcelona, die gepland staat voor komende oktober.

belastingparadijsNL
Waarom is ‘belastingparadijs’ Nederland zo aantrekkelijk voor Spaanse bedrijven?
Nederland als ‘belastingparadijs’ is trending in Spanje nu het grootste Spaanse bouwbedrijf Ferrovial besloten heeft hun hoofdkantoor van Spanje naar Nederl …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud