Search
menu
Search

Brussels Airlines gaat vanaf 15 juni naar o.a. Spanje vliegen

Brussels Airlines gaat vanaf 15 juni naar o.a. Spanje vliegen
Beeld: Brussels Airlines

Brussels Airlines gaat vanaf 15 juni naar o.a. Spanje vliegen

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Brussels Airlines heeft laten weten dat de luchtvaartmaatschappij vanaf 15 juni weer geleidelijk de vluchten naar het buitenland gaat hervatten. Eind augustus wil de Belgische maatschappij naar 59 bestemmingen in 33 landen vliegen met 240 wekelijkse vluchten. De vraag is echter, zoals we bij de Transavia vluchten ook al hebben aangegeven, of de passagiers wel Spanje binnenkomen als men naar Spanje vliegt.

Binnen Europa zullen in totaal 45 bestemmingen worden aangevlogen in 20 landen, waaronder Spanje, Portugal, Griekenland, Italië, Frankrijk en Denemarken. In Spanje gaat het om de vliegvelden van Madrid, Barcelona, Alicante-Elche, Málaga die vanaf 15 juni weer aangevlogen zullen worden. Vanaf 22 juni komen daar ook Tenerife, Las Palmas, Ibiza en Palma de Mallorca bij en Bilbao vanaf juni.

Maar net zoals bij Transavia die vanaf 4 juni weer naar Málaga gaat vliegen, waarschuwen we de lezers echter vanwege de grenscontroles die gelden want op dit moment en tot tenminste 7 juni met mogelijke verlengingen zijn er grenscontroles in Spanje. Voor zolang als de noodtoestand duurt en zolang er grenscontroles zijn in Spanje is het slechts mogelijk als buitenlander het land binnen te komen als men aan enkele eisen voldoet, deze zijn: 

  • Spaanse staatsburgers
  • Inwoners van Spanje die hun vaste woonadres (hoofdwoning) moeten bewijzen door middel van het Certificado de Registro de Ciudadano de la Unión, ook wel Tarjeta Residencia genoemd en wat het groene kaartje of A4 document is. Meer informatie daarover lees je HIER. (alleen een NIE-nummer is niet genoeg).
  • Spaanse staatsburgers
  • Inwoners van Spanje die hun vaste woonadres (hoofdwoning of ‘lugar de residencia’) moeten bewijzen door middel van het Certificado de Registro de Ciudadano de la Unión, ook wel Tarjeta Residencia genoemd en wat het groene kaartje of A4 document is. Meer informatie daarover lees je HIER. (alleen een NIE-nummer is niet genoeg).
  • Grensoverschrijdende werknemers
  • Degenen die op Spaans grondgebied zullen blijven exclusief voor werk, inclusief seizoenarbeiders op voorwaarde dat dit bewezen kan worden met officiële documenten (we weten nog niet hoe we dit moeten interpreteren)
  • Zorgpersoneel
  • Degenen die redenen van overmacht of een noodsituatie kunnen aantonen
  • Diplomaten, militairen en personeel van internationale en humanitaire organisaties

Ook interessant om te lezen:
Transavia zegt 4 juni weer te gaan vliegen naar Málaga
Grenzen Spanje tot het einde van de noodtoestand (7 juni) gesloten
Buitenlandse toeristen kunnen vanaf juli weer naar Spanje reizen (bevestigd)
Eerder binnenlands dan buitenlands toerisme in Spanje

Dat houdt dus in dat niet zomaar iedereen Spanje kan binnenkomen en de vraag is of dit vanaf 15 juni of 22 juni wel mogelijk zal zijn aangezien de premier van Spanje op zaterdag nog aankondigde dat buitenlandse toeristen pas vanaf juli Spanje kunnen binnenkomen.

Ga naar de inhoud