Netflix viert opening Spaanse studio met nieuwe series (overzicht)

Oeps ... foto ontbreekt!

Netflix viert opening Spaanse studio met nieuwe series (overzicht)

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Begin april heeft Netflix in Tres Cantos in Madrid de eerste Europese productie studio geopend. Dat doet de online streamingdienst al 4 jaar nadat Netflix voor het eerst te zien was in Spanje. Op hetzelfde moment van de opening heeft men ook twee nieuwe series bekend gemaakt die in 2019 en 2020 wereldwijd te zien zijn. Een overzicht van alle geplande Spaanstalige series en films.

Na het enorme wereldwijde succes van La Casa de Papel, wat van oorsprong geen serie is van Netflix maar van Atresmedia en uitgezonden op Antena3 in Spanje, heeft Netflix de geldkraan geopend voor meer Spaanstalige series. In februari en maart werden reeds nieuwe series aangekondigd maar daar komen nu ‘El inocente’ en ‘Los favoritos de Midas’ bij.

El Inocente

‘El Inocente’ (de onschuldige) is een aanpassing van de bestseller van Harlan Coben en zal een 8-delige serie zijn die geregisseerd wordt door Oriol Paulo. Het verhaal gaat draait om Mateo die 9 jaar geleden tijdens het vechten iemand doodde en daarvoor de gevangenis in ging. Nu is hij weer op vrije voeten, is zijn vrouw Olivia zwanger en staat het echtpaar op het punt om hun droomhuis te kopen. Maar een vreemd telefoontje vanaf de mobiel van Olivia zorgt voor een nieuwe verandering in het leven van Mateo.

Los Favoritos de Midas

Deze serie (de favorieten van Midas) is voor Netflix gecreëerd door Mateo Gil en Miguel Barros en zal een 6-delige serie zijn geïnspireerd op het verhaal van Jack London uit 1901. Victor is een rijke zakenman die gechanteerd wordt door een mysterieuze organisatie die dreigt een persoon te doden en net zolang door te gaan met doden totdat Victor een enorme som geld zal betalen.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Alles over het gebruik van Netflix in Spanje[/su_note]

De onderstaande Spaanstalige series zijn binnenkort te zien bij Netflix.

Alta Mar

Vanaf 24 mei zal de Spaanse serie Alta Mar te zien zijn op Netflix. Het gaat om een mysterieuze dramaserie die zich afspeelt in de jaren 40. In de serie wordt het spoor gevolgd van passagiers die reizen aan boord van een luxe oceaanstomer die van Spanje naar Rio de Janeiro vaart. De moord op een vrouw die niet op de lijst van passagiers van de boot voorkomt, maakt alle reizigers verdacht van de misdaad. Alta Mar is de vierde Spaanse serie die Netflix heeft geproduceerd.

La Casa de Papel

Deel 3 van de wereldwijde populaire serie ‘La Casa de Papel’ zal vanaf 19 juli op Netflix te zien zijn. De verhaallijn van seizoen 3 is nog een groot mysterie maar de kans is groot dat een groot deel zich afspeelt in Madrid waar de bende opnieuw een grote slag wil slaan zoals we HIER al melden. Er zijn echter beelden te zien dat er opnames waren in Thailand (zie trailer) en Florencia in Italië. De fans moeten nog tot 19 juli wachten om de avonturen van de dieven te volgen.

Hache

Deze nieuwe Netflix Originals is in Barcelona opgenomen en is bedacht door de Velvet Collection-schrijfster Verónica Fernández. Het is een 8-delige serie welke is gebaseerd op waargebeurde verhalen rondom Helena, een vrouw te midden van de heroïnehandel in het Barcelona van de jaren zestig. Releasedatum is nog niet bekend maar zal nog dit jaar zijn.

Nieuwe seizoenen

Naast de nieuwe series die in 2019 en 2020 te zien zijn bij Netflix, zijn er eerder al nieuwe seizoenen aangekondigd voor reeds bestaande Spaanse series. Naast ‘La Casa de Papel’ met de door Netflix geproduceerde seizoen 3, zal er ook alweer een seizoen 4 komen van ‘Las Chicas del cable’, seizoen 3 van ‘Paquita Salas’ en seizoen 2 van ‘Élite’.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Top 10 van Spaanse series op Netflix[/su_note]

Naast series komen er ook nieuwe Spaanstalige films bij zoals ‘Elisa y Marcela’, ‘A pesar de todo’, ¿A quién te llevarías a una isla desierta?, ‘Diecisiete’ en ‘Klaus u Hogar’.

Andere series die reeds in februari aangekondigd werden en vanaf nog onbekende data in 2019 en 2020 te zien zijn:

White lines

De serie ‘White lines’ wordt gemaakt door Alex Pína die ook verantwoordelijk is voor o.a. La Casa de Papel en The Pier. Dit zal een populaire serie gaan worden omdat deze voor een groot deel zal worden opgenomen op Ibiza en Mallorca en over een DJ uit Manchester gaat. Deze DJ verdwijnt spoorloos maar 20 jaar later wordt de zaak heropend als zijn lichaam gevonden wordt waarna het onderzoek begint naar wat er gebeurd is. Opnames zijn reeds begonnen op Ibiza en Mallorca.

Sky Rojo

Een ander project van Alex Pína is ‘Sky rojo’ (Red Sky?) wat een dramaserie moet worden met vrouwen in de hoofdrol welke in 2019 opgenomen zal worden. Veel meer informatie is er niet bekend over dit nieuwe Álex Pina project maar het zal ongetwijfeld een succes gaan worden.

El vecino

De nieuwe serie ‘El vecino’ is een aanpassing voor de televisie van een comic die gemaakt is in Málaga door Santiago García en Pepo Pérez. ‘De buurman’ vertelt het verhaal van de jonge Javier wiens leven niet over rozen gaat, zowel economisch alsook in de liefde met vriendin Lola. Waar Javier al helemaal niet op zit te wachten zijn de superkrachten die hij heeft gekregen van een stervend buitenaards wezen. Hierdoor wordt Javier plots een superheld en beleefd hij diverse komische avonturen wat ook niet over rozen gaat.

El desorden que dejas

Deze serie is een aanpassing door Netflix van het prijswinnende boek van Carlos Montero. De hoofdpersoon is Raquel, een jonge literatuur lerares die een baan aanvaardt in het dorp waar haar man is opgegroeid om zo hun huwelijk te redden. Ze ontdekt echter al snel dat een andere leraar zelfmoord pleegde en mogelijk een slachtoffer was van pesten door haar eigen studenten. Raquel zal proberen de waarheid over deze feiten te achterhalen.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Top 25 van Spaanse films op Netflix[/su_note]

Días de Navidad

De titel geeft eigenlijk al aan dat deze Spaanse serie waarschijnlijk rond de kerstperiode eind 2019 of in 2020 bij Netflix te zien zal zijn. De serie laat de Kerstviering van vier zussen in hun ouderlijk huis gedurende drie verschillende tijdperken zien. Deze vertegenwoordigen op hun beurt weer drie hoofdfasen in de levens van de zussen: adolescentie, het volwassen leven en als ze oud zijn.

Valeria

Valeria is een schrijfster in crisis, zowel met haar romans als met haar man en de emotionele afstand die hen scheidt. Valeria neemt toevlucht bij haar drie beste vrienden: Nerea, Carmen en Lola die haar tijdens haar levensreis begeleiden. Valeria en haar vriendinnen worden ondergedompeld in een wervelwind van emoties over liefde, vriendschap, jaloezie, ontrouw, twijfels, gebroken harten, geheimen, werk, zorgen, vreugden en dromen over de toekomst.

Memorias de Idhun

In dit geval gaat het om een aanpassing van het boek van de jonge schrijfster Laura Gallego. De Netflix serie wordt opgenomen in anime stijl wat deze serie anders maakt dan de eerder omschreven series.

Ga naar de inhoud