Transavia vliegt vanaf 18 juni naar meer Spaanse bestemmingen

Transavia vliegt vanaf 18 juni naar meer Spaanse bestemmingen
Beeld: Transavia.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Transavia vliegt deze donderdag 4 juni om 16 uur voor het eerst van Amsterdam-Schiphol naar Málaga en het is afwachten wat er gaat gebeuren bij de grenscontroles met de passagiers die volgens de regels Spanje op dit moment niet binnen mogen komen. recent maakte Transavia ook bekend vanaf 11 juni weer naar Alicante te gaan vliegen en nu komen daar vanaf 18 juni nieuwe bestemmingen bij in Spanje.

Op de website van Transavia staat vermeld dat de luchtvaartmaatschappijen 4 juni staart met vluchten naar Málaga en vanaf 11 juni naar Alicante-Elche. Vanaf 18 juni start Transavia met vluchten naar Mallorca, Ibiza, Valencia en Barcelona. Vanaf 19 juni komen daar vluchten naar Sevilla bij, vanaf 20 juni vliegt men ook naar Tenerife en Gran Canaria en vanaf 21 juni naar Gerona.

De meeste vluchten hebben als startpunt Amsterdam-Schiphol maar de vliegvelden Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport gaan ook weer vluchten uitvoeren.

Tegelijkertijd heeft Transavia meer informatie geplaatst over het vliegen naar Spanje en de grenscontroles want ATTENTIE naar Spanje reizen voor een vakantie of voor het tweede woning bezoek is op dit moment nog niet toegestaan. Transavia meldt daarover het volgende op haar website:

Of we je naar jouw bestemming kunnen brengen, hangt af van lokale restricties en maatregelen. Let op: niet alle vluchten naar een bestemming kunnen meteen doorgaan. Je ontvangt hierover een e-mail.

Meer interessante artikelen:

Gaan de grenzen tussen Spanje, Portugal en Frankrijk op 22 juni open?
KLM vliegt vanaf juli naar Ibiza, Alicante, Valencia, Bilbao en Málaga
Wanneer kan men weer naar Spanje en andere landen op vakantie gaan?
EasyJet begint 1 juli weer met vluchten naar Spanje
Transavia vliegt vanaf 11 juni naar Alicante maar let op de extra informatie
Ryanair start op 1 juli met vluchten naar Spanje
Brussels Airlines gaat vanaf 15 juni naar o.a. Spanje vliegen
Duitse toeristen resoluut terug gestuurd vanwege gesloten grenzen Spanje

Grenscontroles Spanje

De grenscontroles in Spanje gelden voorlopig tot 7 juni met een mogelijke verlenging tot 15 juni of het einde van de nieuwe verlenging van de noodtoestand en het de-escalatieproces die op 21 juni moeten eindigen. De premier van Spanje en diverse ministers hebben ook al laten weten dat de grenzen voor het internationale dus buitenlandse toerisme op 1 juli pas open gaan.

Op donderdag 4 juni werd bekend dat wellicht (maar nog niet officieel bevestigd) de grenzen met Frankrijk en Portugal over land weer opengaan maar dat wil niet zeggen dat het internationale toerisme vanaf die datum weer op gang zal komen. De kans is groot dat de grenscontroles alleen vervallen voor reizigers met de Franse en Portugese nationaliteit. Zodra er meer informatie is daarover zullen we dat melden.

UPDATE: Zoals we al hadden gedacht heeft de regering de woorden van de Toerisme minister nog geen 2 uur later alweer tegengesproken. Voorlopig is er nog GEEN sprake van het openen van de grenzen met Frankrijk en Portugal op 22 juni. De datum van 1 juli voor het opheffen van de grenscontroles blijft gehandhaafd, aldus een extra persbericht dat naar de Spaanse kranten werd gestuurd door Moncloa. De internationale reizen zullen pas vanaf 1 juli kunnen plaatsvinden in Spanje. Vanaf 22 juni is het wel mogelijk voor de inwoners van Spanje om binnen Spanje te reizen, dus buiten de eigen provincies en autonome regio’s maar dat is al langer bekend.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.