Transavia vliegt vanaf 11 juni naar Alicante maar let op de extra informatie

Transavia vliegt vanaf 11 juni naar Alicante maar let op de extra informatie
Beeld: Pixabay

Transavia vliegt vanaf 11 juni naar Alicante maar let op de extra informatie

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Transavia heeft eerder al aangekondigd dat nu de regels in verschillende landen weer versoepeld worden men vanaf 4 juni stap voor stap weer begint met vliegen naar diverse bestemmingen. Daaronder ook Málaga als vliegveld in Spanje. Nu heeft Transavia daar ook Alicante aan toegevoegd vanaf 11 juni. Tegelijkertijd heeft Transavia meer informatie geplaatst over het vliegen naar Spanje en de grenscontroles want ATTENTIE naar Spanje reizen voor een vakantie of voor het tweede woning bezoek is nog niet toegestaan.

Transavia heeft sinds 23 maart alle vliegtuigen aan de grond staan en heeft daarna in het begin enkele repatriëringsvluchten uitgevoerd. In eerste instantie zouden de vliegtuigen niet vliegen tot 15 april maar dat werd al snel verlengd tot 28 mei en daarna tot 3 juni.

Op 21 mei schreef Transavia op de eigen website echter dat ze vanaf 4 juni weer gaan vliegen naar 6 bestemmingen in Spanje, Griekenland en Portugal. Voor Spanje staat Málaga op het programma en van lezers hebben we begrepen dat de vlucht naar Málaga (voorlopig) doorgaat maar dat de vlucht van Málaga naar Nederland geannuleerd is (officiële bevestiging hebben we niet).

OPROEP: Wie heeft een vlucht geboekt met Transavia naar Málaga voordat de noodtoestand voorbij is en voordat op 1 juli de grenzen voor het toerisme opengaan? Wat is stand van zaken … gaat de vlucht door, kan men annuleren, houdt Transavia de passagiers op de hoogte etc. Plaats jouw ervaring als een reactie zodat andere lezers ook op de hoogte zijn van de ontwikkelingen en mogelijkheden 😉

Attentie: Grenscontroles

Nu hebben wij meteen na dit nieuws van Transavia gemeld op onze website dat reizigers moeten oppassen want er zijn nog steeds grenscontroles in Spanje en niet iedereen komt het land binnen. 

Deze grenscontroles gelden voorlopig tot 7 juni met een mogelijke verlenging tot 15 juni of het einde van het de-escalatieproces dat op 22 juni moet eindigen. De premier van Spanje en diverse ministers hebben ook al laten weten dat de grenzen voor het internationale dus buitenlandse toerisme op 1 juli pas open gaan. 

Er zijn nieuwsberichten dat er gewerkt wordt aan het openen van het internationale toerisme naar de Balearen en Canarische Eilanden op 15 juni maar dat is niet officieel bevestigd. Mocht dat echter wel zo zijn dan moeten de reizigers/vakantiegangers meteen 14 dagen in een verplichte thuisquarantaine, geldig tot tenminste 1 juli of zolang als de noodtoestand duurt

Die informatie heeft Transavia nu ook deels op haar website geplaatst alleen wordt daar 15 juni (in plaats van 7 juni) genoemd, een datum die geldt voor de grenscontroles voor reizigers uit landen van buiten de EU. Dit schrijft Transavia:

In Spanje geldt op dit moment een inreisverbod voor ‘niet noodzakelijke reizen’ t/m 15 juni. Daarnaast vraagt het land de reizigers op dit moment bij aankomst twee weken in quarantaine te gaan. Een deel van onze reizigers kan ondanks deze restricties naar Spanje gaan voor bijvoorbeeld familiebezoek, een huis of een zakelijke reden. 

Alicante

Verder heeft Transavia op woensdag 27 mei bekend gemaakt dat er vanaf 11 juni ook vluchten naar Alicante-Elche komen. Maar ook in dat geval moeten reizigers rekening houden met de grenscontroles en de restricties om Spanje binnen te kunnen komen. Men moet dus zeker niet zomaar op het vliegtuig stappen om op vakantie te gaan of naar de tweede woning als men niet o.a. de resident-status heeft.

Vluchtschema

Transavia heeft ook een vluchtschema geplaatst waar wij de vluchten naar Spanje uit hebben gehaald. 

4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 juni
Amsterdam – Málaga (HV6119)
Málaga – Amsterdam (HV 6120)

11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 juni
Amsterdam – Málaga (HV6119)
Málaga – Amsterdam (HV 6120)
Amsterdam – Alicante (HV6143)
Alicante – Amsterdam (HV6144)

Meer interessante artikelen:

Brussels Airlines gaat vanaf 15 juni naar o.a. Spanje vliegen
Duitse toeristen resoluut terug gestuurd vanwege gesloten grenzen Spanje
Transavia zegt 4 juni weer te gaan vliegen naar Málaga
Ryanair start op 1 juli met vluchten naar Spanje
KLM en dagelijkse vluchten naar en vanuit Madrid en Barcelona
Heropleving internationaal toerisme mogelijk vanaf eind juni in Spanje
Verplichte quarantaine Spanje geldt alleen tijdens noodtoestand

Grenscontroles Spanje

Het huidige de-escalatieproces zal pas eind juni (22 juni) eindigen en met de noodtoestand die recent tot 7 juni is verlengd en die mogelijk nogmaals verlengd zou kunnen worden, is het vliegen naar Málaga niet voor iedereen mogelijk. Dat wil zeggen dat men wel kan vliegen maar dat de kans dat zomaar iedereen Spanje kan binnenkomen gering is.

Op dit moment en tot tenminste 24 mei 7 juni met mogelijke verlengingen zijn er grenscontroles in Spanje. Voor zolang als de noodtoestand duurt en zolang er grenscontroles zijn in Spanje is het slechts mogelijk als buitenlander het land binnen te komen als men aan enkele eisen voldoet, deze zijn: 

  • Spaanse staatsburgers
  • Inwoners van Spanje die hun vaste woonadres (hoofdwoning) moeten bewijzen door middel van het Certificado de Registro de Ciudadano de la Unión, ook wel Tarjeta Residencia genoemd en wat het groene kaartje of A4 document is. Meer informatie daarover lees je HIER. (alleen een NIE-nummer is niet genoeg).
  • Grensoverschrijdende werknemers
  • Zorgpersoneel
  • Degenen die redenen van overmacht of een noodsituatie kunnen aantonen
  • Diplomaten, militairen en personeel van internationale en humanitaire organisaties

Dat houdt dus in dat niet zomaar iedereen Spanje kan binnenkomen en dus zouden de vluchten van Transavia vanaf 4 juni voor veel rezigers niet veel zin hebben. 

Alleen hoofd- en geen vakantiewoning

In de tekst op de website van het Ministerie van Binnenlandse Zaken staat bij de laatste update vand engrenscontroles expliciet geschreven: ‘el mero hecho de poseer una vivienda no acredita la residencia en España’ wat zoveel betekent als ‘het hebben van een woning houdt niet in dat men een residentie heeft in Spanje’, met andere woorden alleen die buitenlandse huizenbezitters die kunnen aantonen dat ze naar hun hoofdwoning reizen mogen voorlopig tot 24 mei (met mogelijke verlenging) Spanje binnenkomen.

LEESTIP: Waarom mag je niet naar een vakantiewoning gaan in Spanje?

Ga naar de inhoud