Ken jij deze Spaanse gerechten die het meest gewaardeerd worden door buitenlanders?

Ken jij deze Spaanse gerechten die het meest gewaardeerd worden door buitenlanders?
Beeld: ai-beeld / redactie

Ken jij deze Spaanse gerechten die het meest gewaardeerd worden door buitenlanders?

Spanje wordt wereldwijd geroemd om zijn voortreffelijke keuken, waarbij elke regio zijn unieke culinaire specialiteiten heeft. Deze diversiteit aan regionale delicatessen draagt bij aan een rijke fusie van smaken in de Spaanse gastronomie, ondersteund door traditionele kooktechnieken en een overvloed aan verse ingrediënten.

Volgens een onderzoek van de Internationale Vereniging voor Toerisme zijn dit de Spaanse gerechten die internationale bezoekers het meest waarderen. In dit onderzoek werden de standpunten van duizenden internationale toeristen verzameld die Spanje bezocht hebben en de lokale keuken hebben geproefd. De beoordeling omvatte diverse elementen zoals de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten, de diversiteit in smaken, de echtheid van de maaltijden en de gastvrijheid van het horecapersoneel.

De onderstaande gerechten of typisch Spaans eten zullen voor veel lezers geen onbekenden zijn. Het zijn dan waarschijnlijk ook de bekendste Spaanse gerechten die er zijn en dus ook het meest geliefd zijn bij buitenlanders.

paella 1
Beeld: via canva.com

Paella

Ongetwijfeld het meest iconische gerecht van Spanje, de Valenciaanse paella, behaalde de hoogste score in het onderzoek. Bezoekers waren vol lof over de unieke smaak en schoven dit gerecht naar de toppositie.

tapas
Beeld: via canva.com

Tapas

Bezoekers waarderen de Spaanse gewoonte om van kleine porties van uiteenlopende gerechten te genieten. Tapas, variërend van beroemde kroketten tot garnalen in knoflook, hebben de harten van toeristen veroverd met hun smakelijke diversiteit en de kans om op één locatie een scala aan smaken te ervaren.

jamon
Beeld: via canva.com

Jamón ibérico

Deze culinaire parel uit Spanje kreeg ook hoge waardering in het onderzoek. Bezoekers waren gefascineerd door de delicate en onderscheidende smaak van de Iberische ham, geproduceerd van vrije uitloopvarkens die eikels als voedsel krijgen.

gazpacho 1
Beeld: via canva.com

Gazpacho

Gazpacho is een onmiskenbare favoriet op hete zomerdagen. Deze koude soep, bereid met tomaten, komkommer, paprika, knoflook en olijfolie, werd geprezen voor zijn frisse smaak en het vermogen om verkoeling te bieden aan de bezoekers.

tortilla
Beeld: via canva.com

Tortilla de patatas

Dit klassieke Spaanse gerecht sprong in het oog vanwege zijn eenvoud en authentieke smaak. De mix van eieren, aardappelen en uien betoverde toeristen op zoek naar een authentieke eetbelevenis.

Ga naar de inhoud