Search
menu
Search

Overzicht meest gelezen artikelen in 2023 op SpanjeVandaag

Overzicht meest gelezen artikelen in 2023 op SpanjeVandaag
Beeld: via canva.com

Overzicht meest gelezen artikelen in 2023 op SpanjeVandaag

2023 is voorbij en het nieuwe jaar is begonnen. Het afgelopen jaar was voor SpanjeVandaag een jubileumjaar want de website met dagelijks het actuele Spanje nieuws in het Nederlands bestond 15 jaar. 2024 is dus alweer ons zestiende jaar dat we onze duizenden trouwe lezers op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen in Spanje.

Maar wat waren de meest gelezen artikelen het afgelopen jaar op SpanjeVandaag? Hieronder hebben we enkele cijfers geplaatst zodat jij als lezer een beetje weet hoe ons vijftiende SpanjeVandaag-jaar is verlopen.

In 2023 hebben we meer dan 3.300 artikelen geplaatst wat gemiddeld 275 artikelen per maand zijn en 9,2 artikelen per dag. In totaal bestaan deze artikelen uit meer dan 1,5 miljoen woorden.

Het afgelopen jaar heeft SpanjeVandaag meer dan 15 miljoen bezoekers gehad die in totaal bijna 37 miljoen keer onze website hebben bezocht met een gemiddelde van 101.000 bezoekers per dag, het hoogste aantal dagelijkse bezoekers ooit. Hierdoor kunnen we zien dat we goed bezig zijn en dat onze website wat betreft lezers blijft groeien.

Omdat 2023 ons vijftiende jaar was, hebben we ook gekeken naar het aantal bezoekers en bezochte pagina’s sinds het begin. De afgelopen vijftien jaar hebben we 58,3 miljoen bezoekers gehad die 154,6 miljoen pagina’s hebben bezocht. We hebben in vijftien jaar tijd meer dan 20.000 artikelen geschreven.

Het aantal volgers op onze Facebook-pagina is met 1.800 gegroeid naar meer dan 53.400 volgers (62% uit Nederland, 23% uit België en 13% uit Spanje). Onze Facebook-groep is ook met ruim 1.200 mensen gestegen naar meer dan 46.000 volgers. Ons Instagram-account is met bijna 1.000 volgers gegroeid naar meer dan 6.800 volgers. Sinds eind oktober hebben we ook ons eigen WhatsApp-kanaal waar inmiddels meer dan 2.000 volgers zijn. We zijn in oktober ook begonnen met ons YouTube-Shorts kanaal SpanjeQuiz waar we inmiddels bijna 2.000 abonnees hebben (het is gratis). Ook het aantal leden van onze dagelijkse nieuwsbrief is met meer dan 3.000 gestegen naar meer dan 50.000 leden.

Meest gelezen in 2023

Hieronder plaatsen we de links naar onze 10 meest gelezen artikelen in 2023 op SpanjeVandaag. Het eerste artikel werd door meer dan 350.000 mensen gelezen om een indruk te geven.

pensioen3000
Meer dan 450.000 gepensioneerden ontvangen maandelijks meer dan 3000 euro in Spanje
Meer dan 450.000 Spanjaarden ontvangen maandelijks een pensioen van meer dan € 3000. Dit is een bedrag dat hoger ligt dan het gemiddelde salaris in Spanje, terwijl het merendeel van de gepensioneerden tussen € 500 en 2000 ontvangt.
logo1 1www.spanjevandaag.com
twee euromunten
10x 2-euromunten die tot wel 600 euro waard kunnen zijn
Elk Euroland mag jaarlijks twee herdenkingsmunten uitbrengen en veel landen doen dat in beperkte oplages waardoor de waarde van deze munten vaak hoger is dan 2 euro, zoals deze 10x 2-euromunten die tot wel 600 euro waard zijn.
logo1 1www.spanjevandaag.com
noeuwbouw
Spanje heeft 450.000 leegstaande nieuwbouwwoningen die niemand wil
Volgens de officiële gegevens heeft Spanje 26 miljoen vastgoedobjecten waaronder woningen en waarvan er 450.000 nooit gebruikt zijn terwijl er ongeveer 3,4 miljoen leegstaande woningen zijn.
logo1 1www.spanjevandaag.com
waterflessen
Wat gebeurt er als je water drinkt uit een fles die over datum is?
Zoals bekend wordt in Spanje veel drinkwater uit flessen gedronken. Maar wist je dat flessenwater ook een houdbaarheidsdatum heeft? Maar wat gebeurt er als je water drinkt uit een fles die over datum is?
logo1 1www.spanjevandaag.com
extreem winter
De 17-jarige weersvoorspeller Jorge Rey waarschuwt Spanje voor de koudste winter van de afgelopen 145 jaar
De 17-jarige weersvoorspeller Jorge Rey heeft Spanje gewaarschuwd voor de aankomende winter die volgens hem de strengste en koudste zal worden van de afgelopen 145 jaar (sinds 1876), maar hoe weet hij dat en hoe kunnen we ons voorbereiden op de extreme kou?
logo1 1www.spanjevandaag.com
meerval ebro
Jongen van 14 jaar vangt monster-meerval van 2,38 meter in de Ebro-rivier
Een 14-jarige jongen heeft in de Ebro-rivier een wereldrecord verbroken door een monsterlijke meerval van 2,38 meter lang en 90 kilo zwaar te vangen en daarna weer vrij te laten zoals dat hoort.
logo1 1www.spanjevandaag.com
kampeerauto 1
Mag je in een kampeerauto wonen en ingeschreven staan als je vaste woonadres in Spanje?
Er zijn duizenden personen die met een kampeerauto door Spanje reizen en te maken krijgen met de regels rondom parkeren en kamperen, maar hoe zijn de regels als je permanent in een kampeerauto wilt wonen, kan dat in Spanje?
logo1 1www.spanjevandaag.com
emigreren spanje
Hoeveel geld heb je nodig om te emigreren naar spanje?
Veel Nederlanders en Belgen willen naar Spanje emigreren, maar niet iedereen durft deze stap te nemen vanwege emoties en financiën, maar hoeveel geld heb je nodig om te emigreren naar spanje?
logo1 1www.spanjevandaag.com
ATM
Pas op als je bij de ATM-pinautomaten geld pint in Spanje
In Spanje verdwijnen steeds meer de traditionele pinautomaten (van de banken) en daarvoor in de plaats verschijnen de ATM-pinautomaten, maar PAS OP!
logo1 1www.spanjevandaag.com
2024 pensioenen
Dit worden de nieuwe pensioenleeftijden en -bedragen in 2024 in Spanje
In 2024 zullen er in Spanje enkele wijzigingen zijn wat betreft de pensioenen zoals de pensioenleeftijd die omhoog gaat en de pensioenbedragen die ook stijgen, een overzicht van de wijzigingen.
logo1 1www.spanjevandaag.com
handbagageEU
Veranderingen in de regels voor handbagage op vluchten en de gevolgen in Spanje
De veranderingen in de Europese regels voor handbagage op vluchten hebben geleid tot veel discussie en onzekerheid onder reizigers en luchtvaartmaatschappijen, want wat zijn de gevolgen voor zowel de budgetmaatschappijen als de reizigers naar Spanje?
logo1 1www.spanjevandaag.com
ryanair goedkoop
‘Geheime’ pagina van Ryanair om de goedkoopste vluchten te zoeken
Het is eigenlijk niets nieuws, maar veel reizigers kennen de ‘geheime’ pagina van Ryanair niet waar je makkelijk en overzichtelijk de goedkoopste vliegtickets kunt zoeken per vertrek en aankomst luchthaven, budget en datum.
logo1 1www.spanjevandaag.com
huisvrouw
Dit is de pensioenuitkering waar een huisvrouw recht op heeft in Spanje
Mensen die in Spanje in loondienst gewerkt hebben, hebben op hun 65e recht op een bijgedragen pensioenuitkering omdat er maandelijks premie voor betaald is, maar wat kunnen huisvrouwen die geen salaris krijgen aan pensioenuitkering aanvragen?
logo1 1www.spanjevandaag.com
kosten spanje 1
De kosten van leven als Nederlandse of Belgische gepensioneerde in Spanje
Het leven als gepensioneerde in Spanje kan zowel betaalbaar als comfortabel zijn. De kosten voor levensonderhoud en gezondheidszorg zijn over het algemeen lager dan in Nederland en België, maar er zijn ook andere kosten waar rekening mee gehouden moet worden.
logo1 1www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud