Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Prijs bouwgrond Alicante stort in elkaar

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

ALICANTE – (Arthur van Unnik) De prijs van de bouwgrond in de provincie Alicante heeft het laagste peil bereikt sinds het begin van de economische crisis: op dit ogenblik kost een vierkante meter bouwgrond slechts gemiddeld 151 euro. Dit is 48% minder dan in dezelfde periode in 2010. Toen moest nog 288 euro betaald worden voor 1 vierkante meter bouwgrond.

De daling van de prijs van de bouwgrond in Alicante is de sterkste daling van bouwgrond in Spanje op de provincie León na: daar daalde de prijs van de bouwgrond met 59%.

Dat de bouw in Alicante geheel is stilgevallen, is het duidelijkst merkbaar in de regio’s waar tot 2007 nog frenetiek gebouwd werd. Van één van de duurste provincies van Spanje voor het kopen van bouwgrond is Alicante een van de goedkoopste geworden. De daling van de prijs is het sterkst voelbaar in de omgeving van steden met meer dan 50.000 inwoners zoals Alicante, Elche, Torrevieja, Orihuela, Benidorm, Alcoy, Elda en San Vicente del Raspeig. In deze laatste stad kost 1 vierkante meter bouwgrond nu 65% minder dan in 2010.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)