Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Isabel Pantoja weigert geldboete te betalen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

MARBELLA – (Diana) De Spaanse zangeres Isabel Pantoja is afgelopen donderdag 14 oktober voor de rechter verschenen als vijfde verdachte van de grootste corruptie zaak uit de Spaanse geschiedenis, genaamd ´Malaya´. De zaak vond plaats in Malaga en wordt al sinds 2005 onderzocht. Gisteren werd Pantoja mondeling verhoord over haar vermeende corrupte gedrag. De zangeres wordt beschuldigd van het witwassen van geld.

Ze kwam er niet zonder kleerscheuren vanaf. Opgewacht door een groot aantal journalisten en tegenstanders werd ze -omringd door beveiligingsmannen- uitgescholden en aangevallen. Het duurde haar tien minuten om vanuit haar auto de rechtsbank te betreden. Met een gescheurde jurk verscheen ze voor de rechter. De rechter heeft zich officieel beklaagd over het gedrag van de journalisten.

De rechter Miguel Ángel Torres Segura legde haar een boete op van 3,68 miljoen euro en een gevangenisstraf van 3,5 jaar. Isabel Pantoja- vrouw van ex-burgemeester van Malaga Muñoz- voelt zich niet genoodzaakt de schuld te betalen. Ze vindt zichzelf onschuldig. Volgens bronnen uit haar directe omgeving beschikt de zangeres niet eens over zoveel geld. Haar man Muñoz werd eerder veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf en een geldboete van bijna 7,5 miljoen.

Isabel Pantoja verwacht een rechtvaardige behandeling. In de komende dagen zal haar advocaat haar verdedigingsbewijs presenteren, waarmee ze hoopt dat de corruptiebeschuldigingen door het Anticorruptie orgaan (Fiscalía Anticorrupción) teniet zullen worden verklaard.

Bron: http://spanje.blog.nl
Auteur: Diana

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)