Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Oranje weeralarm in provincies Almería, Granada en Jaén vanwege sneeuw, regen en wind

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

ALMERÍA – Net zoals in de provincies Málaga, Cádiz en Huelva in Andalusië spookt het ook wat het weer betreft in de provincies Almería, Granada en Jaén dit weekend. De Spaanse weerdienst AEMET heeft dan ook oranje weeralarmen afgegeven vanwege sneeuw, regen en harde windstoten met een wilde zee, gladde wegen en mogelijke overstromingen tot gevolg.

Almería

In de provincie Almería heeft de Valle de Almanzora en de regio Los Vélez te maken met sneeuw tot wel 15 centimeter dik en op andere plaatsen regen waarbij er in korte tijd tot wel 80 liter per vierkante meter kan vallen. Ook langs de kust zal het gaan regenen maar zal er minder regen vallen dan op andere plaatsen in de provincie. Het zal er echter wel weer hard gaan waaien met windsnelheden tot 70 en 80 kilometer per uur en een windkracht 7 met een wilde zee en hoge golven tot gevolg.

Granada

In de provincie Granada gaat het tevens sneeuwen in de regio’s Guadix en Baza waar tevens een weeralarm geldt vanwege hevige regenval tot 50 liter water per vierkante meter en harde windstoten tot 70 kilometer per uur. In de Sierra Nevada zal tevens sneeuw vallen maar dat is men daar wel gewend.

Jaén

De provincie Jaén heeft een oranje weeralarm gekregen in de regio’s Cazorla en Segura vanwege sneeuw waarbij er tot wel 25 centimeter kan vallen. Daarnaast regent het ook tot 40 liter per vierkante meter en zal de wind snelheden krijgen tot 80 kilometer per uur waarbij het dus ook koud kan worden.

Overig

Naast de provincies Almería, Granada en Jaén hebben we eerder ook al gewaarschuwd voor slecht weer in de provincies Cádiz, Huelva en Málaga in Andalusië. Daarnaast is het slecht weer met veel regenval in de provincie Alicante en het zuiden van de provincie Valencia in de Comunidad Valenciana en heeft het erg veel geregend in het zuiden van de deelstaat Catalonië.

Er kan met recht gezegd worden dat de weergoden op het einde van dit jaar het nog even goed willen maken voor het gebrek aan regen gedurende de 11 maanden van 2016. Helaas komt de regen dan ook meteen met bakken uit de hemel met alle gevolgen van dien zoals overstromingen, schade en ongelukken – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. De redacteur van dit artikel is blijkbaar in mei 2016 niet in Zuid-Spanje geweest. Wij wel. Gedurende 11 dagen hadden we 9 dagen constante stortregens met temperaturen die daalden tot 8,5° C.

 2. Het weer is inderdaad niet optimaal
  Wij waren in Malaga op 4 december voor de marathon
  Die is omwille van het noodweer niet kunnen door gaan
  Duimen voor beter weer en de zon!!!

 3. Wij wonen van begin november 1 jaar in Spanje, Teulada – Moraira en we hebben hier de eerste 11 maanden bijna geen regen gehad. Het zal wel eens nodig geweest zijn dat er wat regen kwam, maar nu begint het Belgisch gevoel zo terug te komen, dus voor ons is het genoeg, laat de zon maar schijnen en dat hopen we ook voor iedereen in 2017, laat de zon schijnen ook in uw hart.
  Bedankt voor de dagelijkse berichten.

 4. wonen sinds kort in almunecar en wat het weer betreft zitten we redelijk goed tussen malega en Granada. wel wat waterig koud,maar dat is te doen. prettige feestdagen.

 5. kijk elke dag naar het Spanje nieuws en het weerbericht,ook de onderwerpen zijn heel interessant,heel goed opgezet.
  Prettige feestdagen en een heel goed 2017

 6. Dag’ zijn er ook rivieren uit hun oevers getreden?wij zijn op zoek om te bouwen en dan is het nu wel de kans om meer te weten waar het wel eens kan overstromen om later geen schade te hebben kant Costa blanca of Costa del sol

  Bedankt,

 7. Ik ben ben heel blij dat ik het dagelijkse nieuws van Spanje kan lezen.Zeker als we terug in Belgie zijn.Nu zijn we 4maanden in Torrevieja,en gaat de zon hopelijk weer volop schijnen….
  Prettige feestdagen voor jullie…
  Els

 8. Beste Remco en Redactieleden,
  Wij, mijn echtgenote en ik, vinden het iedere dag mooi om op de hoogte te worden gehouden over de weersgesteldheid en andere nieuwsfeiten in Spanje.
  Ook de complimenten over de opzet van de site met alle handige links daarbij.
  Op dit moment hebben we hier gezellig Hollands weer. Donkergrijze lucht met stortregens en windvlagen. De zee is nog niet te onstuimig.
  Wij wensen jullie fijne kerstdagen en een gezellige jaarwisseling een voorspoedig nieuwjaar in gezondheid, geluk en nieuwsgaring.
  Met hartelijke groet,
  Maria en Willem Costa Blanca

 9. Bedankt voor de weerberichten, we volgen ze op de voet. In Benidorm valt het voor de vakantie wel mee die wat langer hier verblijven. Voor de korte periode gasten vindt ik het wel jammer natuurlijk. Nog even een paar dagen tegen de zware bewolking aankijken. Positief blijven. Ook positief zijn wij met jullie dagelijkse berichten, een heel werk voor jullie zo dagelijks maar ga maar lekker door, ik wil wel weten wat er zoal in Spanje gebeurd en vooral in de nabijheid van Benidorm. Bedankt mensen, Prettige Feestdagen en aan goed Begin voor 2017.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!