Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Spaanse kinderen doen tot grote ergernis van leerkrachten ook mee met de “spinners” rage

MADRID – Net zoals kinderen in Nederland en België en vele andere landen zijn de Spaanse niños en niñas ook begonnen om mee te doen met de zogenaamde “spinners” rage. De verkopen van dit speelgoed zijn bij bijvoorbeeld Amazon met 300% gestegen en ook andere winkels doen goede zaken met dit speelgoed waar alle kinderen gek mee zijn en welke de leerkrachten en ouders gek maken.

Wat is een spinner? Eigenlijk heet het speelgoed “fidget spinner” en het is de nieuwste rage in speelgoedland. Het gaat om een klein apparaatje wat zoeft, draait en iets is waar je trucs mee kunt uithalen. Het is een draaischijf met kogellagers met daaromheen twee of meer uitsteeksels die gezien kunnen worden als een soort van wieken. De spinners zelf kunnen gemaakt zijn van plastic, hout en metaal en zijn verkrijgbaar in een veelvoud van kleuren, met of zonder LED lampjes etc. Als het apparaatjes gespind is kan het minutenlang blijven draaien waarbij dit er leuk uitziet. Spinners zijn er al te vinden vanaf slechts enkele euro’s tot meer dan 10 of 15 euro, afhankelijk van het model etc.

Ondanks het feit dat spinners nu een rage zijn bij de kinderen in Europa werd de spinner zelf al in 1993 uitgevonden door de Amerikaanse Catherine Hettinger maar niet als speelgoed. Zij bedacht het apparaatje om zo haar drukke zevenjarige zoon rustig te krijgen, iets wat werkte. Daarna werd de spinner ingezet voor kinderen met ADHD, autisme of ADD zodat zij zich beter kunnen concentreren.

Of de kinderen die nu met spinners spelen zich ook beter gaan concentreren is nog maar de vraag maar feit is wel dat de scholen het helemaal gehad hebben met deze apparaatjes omdat de schoolkinderen ze ook gebruiken tijdens de lessen en een leraar tegenwoordig dus moet vechten tegen mobiele telefoons én spinners. Wat wel leuk is, is het feit dat kinderen spinners gaan ruilen, vergelijken, wedstrijdjes houden etc. De vraag is nog maar of deze hype zich lang blijft volhouden maar experts zeggen dat het in iedere geval deze zomer wel zal doorgaan.

Amazon in Spanje doet echter goede zaken met deze hype en buiten het feit dat er op de website meer dan 2.000 verschillende types te vinden zijn wat betreft vormen, kleuren etc. zijn de verkopen van deze gadgets met 300% toegenomen de laatste weken. Andere winkels hebben problemen om de voorraad op peil te houden en op veel plaatsen zijn geen spinners meer te krijgen.

Deze zomer zal dus een spinner-zomer gaan worden en ongetwijfeld zullen langs de Spaanse kusten de straatverkopers of top manta verkopers ook spinners gaan aanbieden aan het koopgrage toeristische publiek. Leuk souvenir toch?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. Dat zal zeker gebeuren in het geval van schelden, persoonlijke aanvallen en reacties die niets met een bepaald artikel te maken hebben.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!