Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Straatmeubilair in het Catalaanse Barcelona beplakt met Spaanse vlaggen

BARCELONA – De politie weet nog niet wie de daders of lolbroeken zijn die op meerdere plaatsen in de wijk Sarria Sant Gervasi en de Avenida Diagonal straatmeubilair hebben volgeplakt met Spaanse vlaggen. Zoals bekend is Barcelona de hoofdstad van Catalonië, de deelstaat die liever niet meer bij Spanje wil horen en graag de Catalaanse vlag overal wil ophangen en de Spaanse vlag wil vermijden. Enkele individuen dachten daar dus nu anders over.

Donderdagochtend werd de stad Barcelona wakker met een vijftigtal Spaanse vlaggen die op betonnen blokken, bankjes, prullenbakken, hoeken van gebouwen, bomen en bushokjes waren geplakt. De Spaanse vlag is nu niet bepaald de meeste geziene vlag van de stad en heel Catalonië aangezien men deze vlag liever niet wil laten zien en daarvoor slechts de Catalaanse vlag wil ophangen.

Daar dachten enkele – waarschijnlijk jongeren – anders over en dus werden er op strategische punten Spaanse vlaggen geplakt, een actie waar ze niemand kwaad mee doen maar welke vreemd genoeg toch onderzocht wordt door de politie. De Mossos d’Esquadra (Catalaanse politie) meent vier van de vermoedelijke zeven daders te hebben geïdentificeerd door middel van beveiligingscamera videobeelden. Het enige waar deze personen schuldig aan bevonden kunnen worden is het beplakken van straatmeubilair en gevels, iets wat niet is toegestaan. De gemeente liet er echter ook geen gras over groeien en wist meteen diverse schoonmaakdiensten er op af te sturen om de Spaanse vlaggen te verwijderen van het straatmeubilair.

Het is overigens niet de eerste keer dat men Spaanse vlaggen plakt in Barcelona. Dit gebeurde ook al op 21 juni vorig jaar toen er 80 vlaggen werden geplakt bij onder andere het treinstation Sants, Hotel Princesa Sofía, Pau Claris en de Avenida Diagonal. Het merendeel was toen geplakt op lantaarnpalen en ook vorig jaar werden de vlaggen snel door de gemeente verwijderd.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. Het is een schande dat iemand zoiets doet! Het zijn Catalanen EN Europeanen. Zo ben ik Vlaming en Europeaan! En ik ben geen Vl B hoor. Waarom schrijven jullie: “Daar dachten enkele – waarschijnlijk jongeren – anders over ” waarom zijn het geen extreme unitaristen … Hebben jullie de beveiligingscameras gezien? Neen, dan hebben jullie als PERS geen mening of standpunt te verkondigen!

    1. Hoe vaak moet de redactie nog aangeven dat zij artikelen overnemen en vertalen uit Spaanse dagbladen!? Ze neemt dus helemaal geen standpunt in en hoef je er dus ook niet op deze zeer onvriendelijke wijze op te reageren!

  2. Prachtige aktie. Niets mis mee lijkt mij, maar dat zeg ik omdat ik geen Catalaan ben. Vreemd is wel dat de ‘politie’ er als de kippen bij is. Ook al geïnfecteerd met het virus dus. Het lijkt mij geenszins strafbaar je nationalisme te tonen. Tenslotte blijft Catalunya een deelprovincie van Spanje.

    1. Ja zeker een geweldige actie. Die stomme Catalanen moet eindelijk eens beseffen dat ze onderdeel van Spanje zijn en daar ook trots op mogen zijn, ze hebben alle vrijheid die er maar bestaat.
      Trouwens de spaanse vlag toont klasse dat kan je niet van die afthanse namaak Cubaanse vlag zeggen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. Dat zal zeker gebeuren in het geval van schelden, persoonlijke aanvallen en reacties die niets met een bepaald artikel te maken hebben.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!