TIP: Plaats SpanjeVandaag op het beginscherm van je smartphone

Plaats SpanjeVandaag op het beginscherm van je smartphone
Beeld: Freepik

MADRID – Bij de redactie komen soms vragen binnen van lezers die willen weten of SpanjeVandaag een Android of iPhone/iPad app heeft. Dat is niet het geval en dat hoeft ook niet want het is mogelijk een link naar onze website te plaatsen op het beginscherm van je smartphone of tablet. We leggen uit hoe je dat zelf kunt doen.

Als je een app installeert via de app store bij de iPhone/iPad of Android wordt er automatisch een link met logo geplaatst ergens op je beginscherm op je smartphone. Wil je echter SpanjeVandaag lezen dan moet je eerst naar je web browser zoals Safari of Chrome gaan om SpanjeVandaag.com in te tikken. 

Maar het is mogelijk om een directe link (alsof het een app is) op het beginscherm van je telefoon te plaatsen door onderstaande stappen te volgen waardoor een snelkoppeling wordt aangemaakt en je makkelijk op SpanjeVandaag.com kunt komen. 

Het voordeel daarvan is dat de website en het Spanje nieuws altijd actueel is zonder dat je eerst naar een app-store hoeft te gaan om een app te downloaden die regelmatig geupdate moet worden.

Hieronder beschrijven we wat je moet doen als je een snelkoppeling wilt maken op respectievelijk de iPhone/iPad of de Android smartphones/tablets.

iPhone en iPad

 • Open Safari (web browser)
 • Ga naar www.Spanjevandaag.com
 • Tik op het icoontje van het vierkantje met een pijl naar boven (onderaan)
 • Tik op Zet op beginscherm (+)
 • Verander de naam naar SpanjeVandaag
 • Klik rechts bovenaan op Voeg toe
 • Controleer of op je beginscherm een snelkoppeling is geplaatst

Android

 • Open Chrome (web browser)
 • Ga naar www.Spanjevandaag.com
 • Kies in het menu (drie verticale punten rechts bovenaan) voor Toevoegen aan startscherm
 • Verander de naam naar SpanjeVandaag
 • Tik op Toevoegen en eventueel nogmaals op Toevoegen
 • Controleer of op je beginscherm een snelkoppeling is geplaatst

De volgende keer wanneer je SpanjeVandaag wilt bezoeken kun je gewoon op de snelkoppeling naar SpanjeVandaag klikken op je beginscherm en wordt onze website automatisch geopend en kun je meteen het actuele nieuws lezen.

OVERIGENS geldt dit ook voor onze andere websites, te weten SpanjeTopTien, SpanjeWeetjes en WikiSpanje. Ook deze websites kun je makkelijk als een snelkoppeling op je beginscherm plaatsen.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
2 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

had ik al gedaan. jullie site wordt zeer gewaardeerd naast nos en ny post 🙂

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.