skip to Main Content
Elche heeft de primeur: Stoplichten in de stoep voor telefoon verslaafden

Elche heeft de primeur: Stoplichten in de stoep voor telefoon verslaafden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

stoplicht1aALICANTE – De stad Elche heeft de primeur van Spanje, speciale stoplichten die op de grond in de stoep zitten verwerkt zodat de verslaafden aan mobiele telefoons, die normaal gesproken alleen maar letten op het kleine schermpje, de kleuren rood of groen ook kunnen zien. Op deze manier wil de gemeente Elche voorkomen dat er ongelukken gebeuren.

Het idee van de stoplichten in de grond is niet van de gemeente Elche zelf afkomstig maar werd gekopieerd van de Duitse stad Augsburg waar dezelfde soort stoplichten al sinds april in de grond liggen. In Elche gaat het voorlopig nog maar om een stoplicht maar de bedoeling is dat er snel andere zebrapaden in de stad voorzien worden van de intelligente stoplichten in de grond.

Het is tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken, de mensen die met het hoofd naar beneden lopen en alleen maar oog lijken te hebben voor de mobiele telefoon. Hierdoor letten deze smartphone gebruikers echter niet altijd op de omgeving en het is niet ongewoon dat men tegen andere voetgangers, fietsen, banken, afvalbakken of bomen aan loopt. Het probleem komt echter bij de zebrapaden wanneer men niet op het stoplicht let.

Vanaf nu is er een zebrapad in de stad Elche waar de telefoongebruikers rustig verder kunnen chatten, gamen of wat dan ook aangezien dezelfde kleuren rood of groen van de normale stoplichten nu ook in de grond te zien zijn. Op dit moment is er een zebrapad in de Calle Jorge Juan die de primeur van Spanje heeft. Het stoplicht in de grond is operatief vanaf 7 uur ’s-Morgens tot middernacht – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken