skip to Main Content
De “boom” van supermarkten in de gemeente Jávea na nieuwste opening van een Aldi

De “boom” van supermarkten in de gemeente Jávea na nieuwste opening van een Aldi

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Deze week heeft de Aldi een nieuwe supermarkt geopend in de gemeente Jávea (in het Valenciaans Xàbia). Deze nieuwe supermarkt voegt zich bij de elf grote supermarkten die er al zijn in de gemeente met 27.225 inwoners waardoor dat aantal nu op twaalf is komen te staan. Het gevolg is dat er veel “supermarkt toeristen” naar Jávea komen om de verschillende winkels te bezoeken.

De nieuwe Aldi voegt zich bij het rijtje van elf grote supermarkten waaronder de Día, Mercadona (2 winkels), Supercor, Lidl, Iceland, MasyMas (4 winkels), Consum en Saladar. Mede vanwege de aanwezigheid van de vele verschillende supermarkten komen er dagelijks veel inwoners van andere gemeenten naar Jávea om hun inkopen te doen.

De Aldi is de nieuwste aanwinst voor Jávea waar een winkel met een oppervlakte van 1.200 m2 en 188 parkeerplaatsen werd geopend. Het is alweer de 32e Aldi supermarkt in de provincie Alicante met winkels overal langs de kust en meer naar het binnenland van de provincie. In de hele Comunidad Valenciana zijn er nu 54 Aldi winkels te vinden terwijl dat nu in heel Spanje is opgelopen naar meer dan 260 supermarkten.

De nieuwe Aldi is gelegen aan de Cabo de La Nao-Pla nummer 55 weg terwijl de oude Aldi supermarkt was gelegen langs de Calle Portixol. Het is nog niet bekendgemaakt wat de Aldi met het oude gebouw gaat doen.

Recent werd er ook een nieuwe Aldi supermarkt geopend in de gemeente El Campello aan de Calle San Ramon nummer 182 en een winkel in Alcoy aan de Calle Juan Gil Albert nummer 34.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Ik koop ook zoveel mogelijk spaanse produkten als ik daar ben.Veel beter.

 2. Ik heb niets tegen Aldi en Lidl maar kom er niet omdat ik vindt dat deze Duitse bedrijven teveel de winst afromen en naar hun thuisland Duitsland sturen.
  Uit solidariteit met mijn gastland Spanje koop ik zoveel mogelijk bij de originele Spaanse supermarkten en denk dat ik daar echt niet duurder mee uit ben en hoop daarmee de economie van Spanje een beetje te steunen.

  1. Dat is nobel van je, Frans. Maar met die Spaanse economie loopt het wel los. Het zwarte circuit binnen de Spaanse gemeenschap is enorm en voor tekorten laten ze de buitenlanders opdraaien…

 3. De Aldi in El Campello is niet nieuw geopend maar sinds 4 December weer open na een verbouwing, ik gaat zaterdag kijken hoe het er nu uitziet.

  1. als het goed is hebben ze een heel nieuw gebouw neergezet, zoals op veel andere plaatsen in spanje … laat het ons weten 😉

   1. Ik hoop dat er in torremolinos ook eens een tweede aldi komt,nu ligt die op de grens met malaga wat te ver voor mij,ik ga er wel eens graag naar toe ,het assortiment is daar anders.

   2. Nee is zelfde gebouw want ben er al 3x langs gereden, het is binnen en buiten vernieuwd, buiten heb ik dus al gezien en binnen ziet ik as zaterdag pas. Het is beslist geen nieuw gebouw en ook geen nieuwe Aldi. Het is enkel en alleen maar een heropening.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken