menu: rubrieken, zoeken & meer

Verlenging negatieve corona-test-eis voor inwoners Spanje op de Canarische Eilanden

Verlenging negatieve corona-test-eis voor inwoners Spanje op de Canarische Eilanden
Beeld: 123rf (aangepast)

Verlenging negatieve corona-test-eis voor inwoners Spanje op de Canarische Eilanden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – De regionale overheid van de Canarische Eilanden heeft de verplichting voor inwoners van Spanje die naar de eilanden reizen om een negatieve corona-test bij zich te hebben met een week verlengd. In principe geldt deze eis tot 10 januari maar dat is nu verlengd van 11 tot 17 januari.

Reizigers van buiten Spanje moeten al sinds 23 november verplicht de negatieve uitslag van een PCR-test of TMA-test laten zien om Spanje en dus ook de Canarische Eilanden binnen te komen. Daar kwam voor de feestdagen de corona-test-eis bij voor alle inwoners van Spanje die naar de Canarische Eilanden reizen.

De verplichting om een negatieve PCR-test of TMA-test te hebben ging op vrijdag 18 december in en zou gelden tot en met 10 januari maar is nu verlengd tot 17 januari. 

Tussen 18 december en 6 januari hebben 94.610 passagiers de Canarische Eilanden bereikt waarvan 80.877 reisden met negatieve testuitslagen. 60.850 ven hen verbleven niet in hotels of toeristische accommodaties waarbij het meestal ging om bewoners van de eilanden die voor de feestdagen terugkeerden naar huis. 

De negatieve corona-test-eis geldt voor iedereen vanaf 6 jaar oud. De resultaten van deze corona-test mogen niet ouder zijn dan 72 uur voor aankomst op de eilanden Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Graciosa, el Hierro, La Gomera en La Palma.

Elke reiziger die aankomt zonder deze negatieve testresultaten zal voor 14 dagen in een thuisquarantaine moeten en binnen 72 uur na aankomst op eigen kosten een PCR-test of TMA-test laten uitvoeren.

Ook inwoners van de eilanden die vanaf het Spaanse vasteland of de Balearen eilanden terugkeren naar hun eigen eiland moeten de negatieve uitslag van een corona-test laten zien. 

Maar in tegenstelling tot de niet-residenten van de eilanden worden de kosten van deze corona-tests door de regionale overheid van de Canarische Eilanden betaald als ze de tests laten doen bij een van de medische centra die samenwerken met de regionale overheid.