skip to Main Content
Romeinse boot gevonden voor de kust van de Costa Brava

Romeinse boot gevonden voor de kust van de Costa Brava

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – Duikers hebben de overblijfselen van een Romeinse boot gevonden voor de kust van de Costa Brava. Om precies te zijn werd de boot op 40 meter diepte gevonden in de regio Baix Empordà voor de kust van Sant Feliu de Guixols en Palamós. Het gaat om een boot die uit de eerste eeuw na Christus stamt.

Duikers van het Centro de Arqueologia Subacuatica de Catalunya en onderzoekers van de Conselleria de Cultura de la Generalitat hebben in samenwerking met het bedrijf Ictineu Submarins de resten gevonden van een boot uit de Romeinse tijd. In eerste instantie werd de bodem van de zee voor de kust van Sant Feliu de Guixols en Palamós onderzocht met kleine onbemande onderzeeërs aangezien het hier om een behoorlijke diepte gaat.

Het zijn deze onderzeeërs die uiteindelijk op aangeven van de onderzoekers de resten van de Romeinse boot hebben gelokaliseerd. Volgens het persbericht waren er al verhalen bekend van een wrak van een boot uit de Romeinse tijd maar werden er tot nu toe nooit pogingen gedaan om deze te vinden. Daarnaast bezitten de archeologen over kaarten waarop meerdere wrakken staan aangegeven voor de kust van de Costa Brava.

In eerste instantie hebben de onderzoekers het wrak op foto en video vastgelegd waarna men monsters heeft meegenomen voor onderzoek. Dat is allemaal nodig om te beoordelen of men de resten van de Romeinse boot gaat opgraven of niet. Dat zal dan een moeilijke taak gaan worden want als iets zolang onder water heeft gelegen en dan plot buiten water komt, kan het kapot gaan – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken