skip to Main Content
Werkzaamheden Avenida del Mediterráneo in Benidorm worden duurder en krijgen een toren
Diario Información

Werkzaamheden Avenida del Mediterráneo in Benidorm worden duurder en krijgen een toren

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Avenida del Mediterráneo Benidorm krijgt toren

Diario Información

BENIDORM – De gemeente Benidorm heeft aangekondigd dat de eerste fase van de werkzaamheden aan de slagader van de kustplaats, de Avenida del Mediterráneo, rond de 11 miljoen euro gaan kosten, 2 miljoen euro duurder dan in eerste instantie verwacht. De reden voor deze extra kosten is dat men geconstateerd heeft dat er extra ondergrondse werkzaamheden moeten gaan plaatsvinden. Nieuw is ook een 22 meter hoge toren met led-verlichting.

Deze 22 meter hoge “tecnohito” zoals de gemeente deze toren noemt, moet komen te staan op de kruising tussen de Avenida del Mediterráneo, Plaza Triangular en de Calle Esperanto. Deze metalen toren wordt 22 meter hoog en zal geheel bestaan uit led-verlichting waarbij de binnenkant een wenteltrap heeft. Het is niet zeker of deze toren dan open zal zijn voor het publiek of niet.

Er komt ook een groot videoscherm op de toren waarop multimedia presentaties getoond kunnen worden. Naast de toren worden er ook twee zogenaamde “tecnoparades” geplaatst, bushaltes die ook met dezelfde soort led-verlichting aangekleed worden.

Plannen

De Avenida del Mediterráneo wacht al jaren op een plan om de bijna twee kilometer lange straat te veranderen, vermoderniseren en mooier te maken. Nu zijn de plannen bekend voor een vernieuwing van deze emblematische straat tussen de Plaza Triangular tot aan de wijk Rincón de Loix.

In de plannen staat dat er een uniek platform komt waarbij er zo min mogelijk gebruik wordt gemaakt van obstakels zoals stoepranden etc. Op één niveau moeten zowel twee rijbanen komen voor gemotoriseerde voertuigen maar ook een bredere en groenere voetgangerszone met speciale aandacht aan fietspaden. Het verschil tussen de zones voor auto’s, fietsers en voetgangers moet niet komen door hoogteverschillen maar door vormen en kleuren.

Op de nieuwe Avenida del Mediterráneo zal minder ruimte komen voor gemotoriseerd verkeer waarbij er in plaats van de huidige vier rijbanen nog maar twee rijbanen komen, voor elke richting een en er geen parkeerplaatsen meer zullen zijn waardoor er meer ruimte vrijkomt voor de voetgangers, fietsers rolstoelgebruikers en bomen en planten met banken etc.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken