Politieacties, geannuleerde vluchten en geblokkeerde snelwegen in Catalonië (LIVEBLOG)

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Politieacties, geannuleerde vluchten en geblokkeerde snelwegen in Catalonië (LIVEBLOG)

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De uitspraak van het Hooggerechtshof wat betreft de veroordelingen van de separatistische Catalaanse leiders heeft (zoals verwacht) een golf van protesten en acties van separatisten teweeg gebracht. Door de acties hebben de Catalanen zelf veel hinder maar ook buitenlanders die de regio bezoeken en bv. met de trein, vliegtuig, metro of auto moeten reizen. Een overzicht van de acties (deze wordt regelmatig bijgewerkt).

Een grote groep separatisten (het merendeel jongeren/studenten) zijn na een oproep van de ‘Tsunami Democratic’ groepering naar het vliegveld Barcelona-El Prat getrokken om daar de terminal T1 te bezetten, in de stijl van de studenten in Hong Kong. Dat is vooralsnog niet gelukt omdat de politie er met honderden agenten aanwezig is.

Passagiers mogen alleen de terminal T1 en T2 betreden als ze vliegtickets kunnen laten zien. ‘Tsunami Democratic’ pretendeerde de actievoerders valse biljetten te geven om hen ook naar binnen te laten maar dat is (logischerwijze) niet gelukt. Ondertussen zijn er verschillende acties geweest van de politie om de manifestanten te verdrijven. Daarbij is tenminste een persoon gearresteerd.

Op het moment van schrijven zijn de treinen richting het vliegveld geannuleerd en zijn de toevoerwegen richting de terminals compleet afgesloten voor het verkeer en staan er honderden auto’s stil. Passagiers uit bussen lopen met de koffers naar de terminals om hun vluchten niet te missen. Inmiddels zijn er tenminste 15 vluchten geannuleerd. 

Snelweg AP-7

Een groep jongeren heeft de AP-7 snelweg in Gerona bij Vilablareix richting het zuiden geblokkeerd en heeft banden in brand gestoken. Het verkeer richting het zuiden staat stil. Ook de volgende wegen zijn geblokkeerd door manifestanten: C-31/C-252 en GI-634 naar Verges; C-63 naar Anglès; C-31 naar Prat de Llobregat (vliegveld); C-32 naar Cornellà; B-210 naar Gavà; N-II naar Mataró; C-62 naar Olost; N-240 naar Valls; C-17 naar Vic.

Bekijk hieronder ons live verslag van de gebeurtenissen in Catalonië (dit is een test):

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.