skip to Main Content
Verkoop van woningen in Spanje gedurende oktober met 25,7 procent toegenomen

Verkoop van woningen in Spanje gedurende oktober met 25,7 procent toegenomen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Gedurende de maand oktober werden er in heel Spanje 37.228 woningen verkocht wat 25,7% meer is dan gedurende de maand oktober in 2016. Van dit aantal woningen was het merendeel (81,4%) bestaande woningen en een kleiner deel (18,6%) nieuwbouwwoningen. De meeste woningen werden in oktober in Andalusië gekocht terwijl in Catalonië de laagste procentuele stijging werd genoteerd.

Volgens de gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) werden er in oktober in Andalusië 7.287 woningen verkocht wat een stijging is van 27,2% ten opzichte van oktober 2016. Als tweede regio staat de Comunidad de Madrid op de lijst met 6.201 verkochte woningen wat een stijging is van 50% gevolgd door Catalonië met 5.743 woningen en een stijging van 12,4%, het laagste percentage van alle deelstaten in oktober ten opzichte van oktober 2016. In de Comunidad Valenciana werden 5.079 woningen verkocht, een stijging van 19,4% ten opzichte van oktober vorig jaar terwijl er op de Balearen eilanden 1.239 woningen verkocht werden, een stijging van 21,7%.

In praktisch alle autonome deelstaten in Spanje werden er meer bestaande woningen verkocht dan nieuwbouwwoningen. In totaal werden er in oktober dit jaar 37.228 woningen verkocht waarvan 30.285 bestaande woningen en 6.943 nieuwbouwwoningen.

Buitenlandse kopers

In het actuele oktober overzicht van het INE is geen onderscheid gemaakt tussen Spaanse kopers en buitenlandse kopers maar eind november publiceerde de krant El Confidencial dat er gedurende het eerste halfjaar van 2017 voor het eerste de magische grens van 50.000 verkochte woningen aan buitenlanders werd bereikt. Om precies te zijn werden er tussen begin januari en eind juni 50.087 woningen aan buitenlanders verkocht, het hoogste aantal sinds 2007 en een stijging ten opzichte van het eerste halfjaar in 2016 van 13,4%. Van het totaal aantal verkochte woningen gedurende de eerste zes maanden van dit jaar gingen er 19,4% naar buitenlandse kopers, met andere woorden bijna 2 van de 10 woningen werd door buitenlanders gekocht.

Totaal

Tussen begin januari en eind oktober werden erin Spanje alweer meer dan 172.000 woningen verkocht, een kleine stijging ten opzichte van de eerste 10 maanden in 2016. Andalusië staat bovenaan de lijst met 29.780 verkochte woningen gevolgd Catalonië met 24.178 woningen, de Comunidad Valenciana met 23.573 woningen en de Comunidad de Madrid met 21.032 woningen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Wat wordt bedoelt met bestaande woningen ?
    Er zijn legio Flat gebouwen die al bijna 10 jaar leeg staan omdat toen de klad in de woning markt kwam.
    Er staan ook nog steeds heel veel onafgebouwde woningen waar de wind vrij door waait. Waar de bouw 10 jaar geleden plots stil viel en wat nu meestal onvoldoende kopers voor zijn om de bouw af te maken.

    1. Een bestaande woning wil zeggen: een woonhuis dat, in tegenstelling tot nieuwbouw, al bewoond wordt of is geweest … dat wordt in Nederland en België toch ook zo genoemd. In Spanje heet het overigens “segundo mano” ofwel tweedehands maar dat klinkt zo raar met bestaande woningen 😉

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken