skip to Main Content
En het beste restaurant van Europa is … Quique Dacosta in Denia, Alicante

En het beste restaurant van Europa is … Quique Dacosta in Denia, Alicante

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALCIANTE – Volgens de Amerikaanse online restaurant website van Opinionated About Dining (OAD) is het restaurant Quique Dacosta gelegen in de badplaats Denia het beste restaurant van Spanje en Europa. Dit ondanks het feit dat niet zo lang gelegen het Catalaanse restaurant Can Roca werd gekozen tot beste restaurant ter wereld. Quique Dacosta wist het op de Amerikaanse lijst ook te winnen van het Deense restaurant Noma, jarenlang de beste ter wereld, en het Franse Troisgros.

Het restaurant Quique Dacosta werd opgericht in 1981 toen het nog El Poblet heette maar nu door het leven gaat met drie Michelin sterren. In 2009 kreeg het restaurant al de Nationale Premie voor de Gastronomie en sindsdien is het Alicantese restaurant niet meer uit de lijsten weg te denken. De kenners en specialisten van het Amerikaanse OAD hebben nu dit restaurant gekozen tot beste van Spanje en de rest van Europa.

Uiteraard ontbreekt het door Britse kenners tot beste restaurant van de wereld gekozen El Celler de Can Roca niet op de lijst die verder aangevuld wordt met de Spaanse restaurants Sant Pau, Mugaritz, Elkano, Arzak, Martín Berasategui, DiverXo, Can Fabes en Ky Shunka. Op de Amerikaanse lijst van beste restaurants van Europa staat ook een Nederlands restaurant in de top tien, het gaat om de Oud Sluis in de plaats Sluis op de zevende plaats – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken