skip to Main Content
Gemiddelde maandsalaris Spanje gestegen naar 1.941 euro

Gemiddelde maandsalaris Spanje gestegen naar 1.941 euro

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

salario2MADRID – Als men het aan de meeste Spanjaarden vraagt zal men zeggen dat het niet waar is en het gemiddelde maandsalaris meer rond de 1.000 euro ligt dan rond de 1.941,74 euro. Dit klopt ook wel een beetje want ook al is het gemiddelde maandsalaris meer dan 1.900 euro, het gemiddelde jaarsalaris ligt rond de 15.500 euro wat neerkomt op 1.107 euro per maand in 14 betalingen.

Volgens de gegevens van het nationale bureau voor de statistiek INE is het gemiddelde maandsalaris in het tweede trimester van 2015 met 0,6% gestegen naar 1.941,74 euro. Of dit ook daadwerkelijk de realiteit is in Spanje is nog maar de vraag. Er zijn immers steeds meer tijdelijke en part time contracten die minder goed betalen dan de full time banen waarvan er steeds minder zijn in Spanje.

Daarnaast is een maandsalaris rond de 1.100 euro meer te vinden in Spanje dan een salaris van meer dan 1.900 euro. Dit wordt dan ook wel bevestigd door het feit dat het gemiddelde jaarsalaris rond de 15.500 euro ligt wat neerkomt op een maandsalaris van 1.107 euro in 14 betalingen, een normale praktijk in het land.

De gemiddelde kosten per werknemer zijn ook gestegen gedurende het tweede trimester naar 2.591,50 euro, een 0,4% meer dan gedurende dezelfde periode vorig jaar. in dit bedrag zitten dan het salaris, belastingen en sociale lasten verwerkt – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken