skip to Main Content
Spaanse veroordeelde ex bank topman Miguel Blesa na vermoedelijke zelfmoord gevonden in Córdoba

Spaanse veroordeelde ex bank topman Miguel Blesa na vermoedelijke zelfmoord gevonden in Córdoba

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CÓRDOBA – De ex topman van de Caja Madrid bank Miguel Blesa is deze woensdag dood gevonden in zijn landgoed in Córdoba. Miguel Blesa werd wereldnieuws vanwege het feit dat hij diverse keren voor de rechter moest verschijnen voor fraude, verduistering en de zogenaamde “tarjetas black”. Voor dit laatste werd Blesa in februari tot zes jaar gevangenisstraf veroordeeld. Miguel Blesa werd met een jachtgeweer aan zijn benen en een schotwond in zijn borst aangetroffen in de garage van zijn landhuis.

UPDATE: Autopsie op het lichaam van Miguel Blesa heeft donderdag aangetoond dat hij inderdaad door zelfmoord om het leven is gekomen.

Woensdagochtend heeft men de 69-jarige ex president van de Caja Madrid bank levenloos in zijn landhuis (finca Puerto del Toro) in de gemeente Villanueva del Rey in de provincie Córdoba aangetroffen. Miguel Blesa werd gevonden met een schotwond in zijn borst, vermoedelijk veroorzaakt door een jachtgeweer die bij zijn benen lag. Zoals het er nu naar uitziet heeft Miguel Blesa zelfmoord gepleegd vanwege zijn moeilijke situatie, zowel met de justitie alsook financieel. Blesa werd in februari van dit jaar tot zes jaar celstraf veroordeeld vanwege de zogenaamde zwarte credit cards ofwel “tarjetas black”, creditcards waarmee hooggeplaatste personen bij diverse banken zwart geld konden besteden.

Zoals het er nu naar uitziet heeft Blesa zelfmoord gepleegd door zichzelf in de borstkas te schieten met een jachtgeweer. Een ongeval wordt niet uitgesloten maar dat wordt op donderdag onderzocht tijdens een autopsie op het lichaam. Op het moment van de vermoedelijke zelfmoord was Blesa samen met een vriend en de beheerder van het landgoed aanwezig in het gebouw. Na het ontbijt ging Blesa met een excuus dat hij zijn auto moest verzetten naar de garage toe waarna de andere aanwezigen een schot hoorden en even later Miguel Blesa dood op de grond vonden. Blesa was eigenaar van verschillende wapens en had alle vergunningen in orde. Het landhuis met groot landgoed is de plaats waar Blesa regelmatig met vrienden kwam jagen.

In februari van dit jaar werd Miguel Blesa samen met een andere fraudeur, bank president en ex vice premier van Spanje Rodrigo Rato veroordeeld tot zes jaar celstraf terwijl Rato vier jaar kreeg. Beiden veroordelingen vonden plaats in de “tarjetas black” zaak terwijl Blesa en Rato ook nog voor andere justitiële zaken voor moeten komen of al in de rechtbank plaats hebben genomen. Blesa werd na zijn veroordeling in afwachting van de definitieve beslissing vrijgelaten omdat er geen vluchtgevaar was.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Jakob,
  Toch geen meelij met deze meneer hoop ik. En de volgende generatie, en de tig daarna????? De mens zal niet veranderen.

 2. ja, (misschien) een jaartje of 2 in de bak, dan loslaten en dan maar profiteren van al het geld dat ze verdient hebben op de kap van iemand anders, leuk
  of zoals debaetselier zegt en gelijk heeft ze, ne gouden handdruk enz…
  nee, dat wil ik niet, zulke mensen zijn het zelfs niet waard om in de bak te verblijven, het kost de belastingbetaler enkel maar meer geld.
  tis de beste beslissing van zijn leven geweest, zelfmoord, goed gedaan!

 3. Zouden ze echt maar met tweeën zijn die daar van wisten?
  Het is te hopen dat die Rato en alle andere corrupt gespuis die veroordeeld zijn ook zelfmoord plegen dan zijn we er ook direct vanaf!
  Neem ook alle bezittingen af, dan kunnen “het vrouwke en de kindjes” er dan ook niet meer van profiteren.

 4. Corruptie en fraude is van alle tijden en is overal heel hard aanwezig, enkel in landen als Spanje en Griekenland toch nog net iets meer dan in andere westerse landen. Dit bankenmannetje moet alvast niet meer genieten van zijn op crapuleuze wijze vergaarde rijkdom.

 5. Triest, laat het een waarschuwing zijn voor de volgende generatie, de vorige generatie wist niet beter, ze hebben niet geleerd dat deze manier van verzamelen van financiële rijkdom alleen maar ongelukkig maakt. Ik ben mijn hele leven bestolen door dit soort. maar ik heb nog wel mijn eigen huis en redelijk te eten, en ik ben nog steeds gelukkig en leef in liefde met mijn familie, ondanks dat mijn laatste levensjaren behoorlijk verpest worden door dit en andere soort van corruptie in Spanje maar ook in Nederland. Gelukkig dat Spanje er erg hard aan werkt (in tegenstelling tot Nederland, waar de corruptie steeds groter word) om dit uit te bannen. Maar ja …………….

 6. Hier zijn ze nog veroordeeld. Bij ons zijn ze met een gouden handdruk weggegaan.
  Ze hebben er zelfs nog een in de ADELSTAND verheven

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken