skip to Main Content
Cristiano Ronaldo moet 31 juli voor de rechter verschijnen vanwege vermeende belastingfraude in Spanje

Cristiano Ronaldo moet 31 juli voor de rechter verschijnen vanwege vermeende belastingfraude in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Er is heel wat te doen rondom de Real Madrid sterspeler Cristiano Ronaldo. Enkele dagen geleden maakte de Spaanse belastingdienst bekend dat de Portugese aanvaller ervan verdacht wordt 14,7 miljoen euro gefraudeerd en niet opgegeven te hebben bij de Spaanse belastingdienst. Het gaat om een periode tussen 2011 en 2014 waarbij hij via verschillende offshore bedrijven geld wat hij verdiend heeft met zijn imagorechten weg suisde en zo niet aan de Spaanse belasting op gaf. Ronaldo moet nu 31 juli zijn verhaal doen voor de rechter in Pozuelo de Alarcón (Madrid) en gaat daarmee zijn rivaal Lionel Messi achterna.

Buiten het feit dat Cristiano Ronaldo verdacht wordt van belastingfraude en hem een mogelijke boete van minstens 28 miljoen euro en wellicht een echte gevangenisstraf boven het hoofd hangen, is Ronaldo ook nieuws omdat diverse Spaanse en inmiddels internationale kranten aangeven dat de Portugese speler ontslag heeft genomen of zal nemen bij Real Madrid. Dit is voorlopig echter door niemand bevestigd maar ook niet ontkend. Ronaldo schijnt niet tevreden te zijn met de manier waarop hij behandeld word in Spanje, als een crimineel zei hij tegen collega voetballers van het Portugese nationale elftal. Er wordt geschreven dat hij of terug zal gaan naar Manchester United of zal vertrekken naar het Franse PSG in Parijs.

Fraude

Cristiano Ronaldo wordt door de Belastingdienst en de rechtbank in Madrid onderzocht voor de fraude van diverse bedragen gedurende de jaren 2011 (1,4 miljoen), 2012 (1,6 miljoen), 2013 (3,2 miljoen) en 2014 (8,5 miljoen). Ronaldo wordt er van de autoriteiten van beschuldigd dat hij een bedrijfsstructuur heeft gecreëerd om aan de Spaanse belasting inkomsten in Spanje voor de imagorechten te frauderen door deze bewust en vrijwillig naar de organisaties Multisports & Image Management LTD en Tollin Associates LTD in Ierland te suizen.

Celstraf en boete

Cristiano Ronaldo heeft nu volgens de Spaanse media twee mogelijkheden: Mocht de rechter de straf van 7 jaar met de helft verminderen – net zoals in het geval van Messi – dan spreekt men nog over 3,5 jaar cel wat zal inhouden dat Ronaldo de gevangenis in moet omdat de straf meer is dan 24 maanden.

In het tweede geval kan Ronaldo een mildere straf krijgen van 21 maanden omdat de rechter deze in vieren deelt waardoor Ronaldo niet de gevangenis in hoeft te gaan omdat dit minder is dan 24 maanden en hij nog nooit veroordeeld is. Voor deze tweede mogelijkheid moeten alle onderzoekers, inspecteurs en rechters echter wel meewerken. Waar Ronaldo waarschijnlijk niet onderuit komt is de boete van 28 miljoen euro.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Ja het staat vandaag in alle geuren en kleuren in de krant en ja het was wel al eerder bekend van Christianootje, benieuwd waar hij volgend jaar zal voetballen

  2. ah Christiano, net zoals de Leo moet hij voor de rechtbank verschijnen, als ze iets mispeuterd hebben moeten ze ook gestraft worden, allee gestraft of hoe je het ook kan noemen maar diezelfde rechtbank zou nogal werk hebben indien ze de corruptie zouden aanpakken hier in Spanje, ze zullen enkele jaren nodig hebben maar dat doen ze niet of een uitzondering misschien????? tis in alle landen zo, graaien in de pot

  3. Omdat het hier Ronaldootje betreft kan de straf ‘in vieren worden gedeeld’. Vreemd allemaal: hoe kan je een straf in vieren delen. Van personen kan ik het begrijpen, maar van een straf niet. Nooit geweten dat je handjeklap kunt doen met justitie of………..kan dat alleen als je kunt voetballen. Advies voor alle boefjes onder ons: zorg dat je zo snel mogelijk kunt voetballen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by