skip to Main Content
Aanval op Catalaans politiekantoor nabij Barcelona wordt gezien als terroristische aanval
Mossos / Twiter

Aanval op Catalaans politiekantoor nabij Barcelona wordt gezien als terroristische aanval

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Terroristische aanval politiekantoor Barcelona

Mossos / Twiter

BARCELONA – Maandag rond 6 uur ‘s-morgens liep de 29-jarige Abdelouahab Taib met een groot mes het Mossos d’Esquadra commissariaat in Cornellà de Llobregat nabij Barcelona binnen met als bedoeling de aanwezige agenten te verwonden. Deze agenten twijfelden geen moment toen de man met Algerijnse afkomst als schreeuwend “Allahu Akbar” op hen af kwam rennen, probeerden hem naar buiten te werken en toen dat niet lukte schoot een agente hem dood.

De actie van de 29-jarige Algerijn met Spaans paspoort wordt door de Catalaanse autoriteiten gezien als een terroristische actie maar dan van een zogenaamde “lobo solitario” ofwel een eenmansactie waarbij deze niet gesteund wordt door een terroristen netwerk.

Dat is gebleken nadat de politie de hele dag de woning van Abdelouahab Taib heeft onderzocht op zoek naar bewijzen en meer informatie. Deze woning is slechts drie straten verwijderd van het politiekantoor in Cornellà. De politie kwam achter de identiteit van de man vanwege de vingerafdrukken aangezien de man tijdens zijn aanval geen ID-kaart bij zich had.

Ondertussen heeft de Spaanse regioregering besloten de commissariaten van de Mossos d’Esquadra extra te gaan beveiligen uit angst voor meer soortgelijke aanvallen. Volgens de Catalaanse minister van Binnenlandse Zaken was het doelwit van de Algerijnse man duidelijk de politie, wellicht als wraak voor de dood van de terroristen vorig jaar na de aanvallen op de Ramblas in Barcelona en de boulevard van Cambrils.

 UPDATE : Volgens de krant Europa Press, die zich baseert op andere bronnen, heeft de echtgenote van de Algerijnse man die met een mes het politiekantoor binnenliep aangegeven dat de man zelfmoord wilde plegen omdat hij “gay” is en dat binnen de moslimwereld niet geaccepteerd wordt. Ze waren met elkaar getrouwd zodat hij de Spaanse nationaliteit kon krijgen maar vorig jaar kwam hij de uit de kast waarna het proces van scheiding werd gestart.

De vrouw sluit niet uit dat de man door met een mes naar de politie te lopen een zelfmoord wilde forceren en zo een zelfmoord te camoufleren, wetende dat hij waarschijnlijk neergeschoten zou worden. Mocht dit waar zijn dan kloppen de beweringen van een terroristische actie niet.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
  1. Hoe is het mogelijk, je gelooft je ogen niet. Gelukkig halen Sanchez en Torra de normale moslims met scheepsladingen binnen. Of zijn het nu plotseling homo’s geworden?

  2. De familie van de man heeft dus klacht ingediend tegen de agent die hem gedood heeft omdat het zogezegd maar om een “normale” zelfmoord poging ging. Je gaat mij toch moeten uitleggen hoe de Mossos d’Esquadra op het moment van deze gewapende aanval het verschil moet gaan raden tussen een zelfmoord terrorist en een gewone zelfmoord vooral dat de man opdat ogenblik luidkeels “Hala is groot” staat te verkondigen?

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken