skip to Main Content
Familie van vermeende terrorist klaagt Catalaanse politie aan voor nalatigheid
20 Minutos

Familie van vermeende terrorist klaagt Catalaanse politie aan voor nalatigheid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Familie van vermeende terrorist klaagt Catalaanse politie aan voor nalatigheid

20 Minutos

BARCELONA – Afgelopen maandagmorgen liep de 29-jarige Abdelouahab Taib met een groot mes het Mossos d’Esquadra commissariaat in Cornellà de Llobregat nabij Barcelona binnen en schreeuwde hij “Allahu Akbar” waardoor de aanwezige agenten meteen aan een terroristische aanval dachten. Een vrouwelijke agente schoot de aanvaller dood maar volgens de familie is dat onterecht aangezien Taib helemaal geen terrorist is maar zelfmoord wilde plegen.

De Catalaanse politie en de Catalaanse regioregering spreken van een terroristische aanslag van een eenling (lobo solitario) die geen banden heeft met terroristische groeperingen. Dit concludeerden zij na een huiszoeking waarbij geen belastend materiaal werd gevonden en omdat Abdelouahab Taib niet bij de politie bekend is.

De familie van de doodgeschoten Abdelouahab Taib en ook zijn ex-vrouw zeggen dat hij geen terroristische neigingen had maar depressief was vanwege het beëindigen van zijn huwelijk en omdat hij gay is, iets wat binnen de moslimwereld niet makkelijk is. De familie is ervan overtuigd dat de Algerijnse maar Spaans genationaliseerde Abdelouahab helemaal geen terrorist is en deze vreemde actie ondernomen heeft om zelfmoord te plegen, iets waar hij vaak over sprak. Op deze manier kon hij zijn eer behouden.

Daarom wil de familie de Catalaanse politie aanklagen omdat deze volgens hen te overdreven hebben gereageerd door drie keer op Abdelouahab te schieten waarna de met een mes bewapende 29-jarige Algerijn overleed. Volgens de Catalaanse politie en de Generalitat was het antwoord van de agente een evenredige, adequate en correcte reactie op het gevaar waarmee zij geconfronteerd werd. De man werd door drie schoten in het hoofd, schouder en dij geraakt.

De familie van Abdelouahab heeft een advocaat ingeschakeld en wil de Catalaanse politie aanklagen voor nalatigheid en het verantwoordelijk stellen voor de dood van de 29-jarige man. De rechter in Cornellà de Llobregat heeft de zaak op zich genomen en heeft reeds een verklaring van de agente die de man doodschoot afgenomen. Er zullen waarschijnlijk ook opnames van beveiligingscamera’s zijn die bestudeerd moeten worden, iets wat volgens de website Cadena Ser al gebeurd is en waarop te zien is dat de man met het mes in zijn hand recht op de vrouwelijke agente afliep.

Brief

Zijn ex-vrouw blijft volhouden dat Abdelouahab Taib vanwege het feit dat hij gay was zelfmoord wilde plegen vanuit schaamte en omdat zijn geaardheid niet geaccepteerd wordt binnen de moslimwereld. Er is ook een afscheidsbrief gevonden van de 29-jarige man waarin hij uitlegt dat hij bang was om afgewezen te worden.

De website Cadena Ser heeft de zeven regels lange en in Arabisch geschreven brief gepubliceerd waarin te lezen is dat hij zelfmoord wilde plegen om met Insjallah (Gods wil) naar een betere plaats te gaan.

Onderzoekers van het Spaanse gerecht lijken deze brief niet belangrijk te vinden maar hechten wel veel waarde aan een SMS die hij gestuurd heeft waarin te lezen was dat hij zou sterven, iets wat op meerdere manieren geïnterpreteerd kan worden.

De Catalaanse politie moet nu met bewijzen komen om aan te geven dat het daadwerkelijk om een terroristische actie gaat en dat de agente correct heeft gehandeld en of de dood van de aanvaller voorkomen had kunnen worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 12 reacties
 1. Nou. Dat zelfmoord plegen is i.i.g. prima gelukt?
  Mijn medeleven gaat uit naar de agennte die het verlossende schot afvuurde.
  De enige nalatigheid die ik vooralsnog kan bespeuren; is het feit dat die hele familie niet al lang het land is uitgeflikkerd/ooit is binnengelaten/alsnog gedeporteerd en of achter het “slachtoffer” wordt heen gezonden. ??

 2. Het is altijd hetzelfde liedje met die lui .Heel de verontwaardigde familie begeleiden naar een land waar ze wel hun zever kunnen verkondigen ! Bravo voor de Politie !

 3. “Natuurlijk moet je als iemand met een mes op je afkomt en “Allahu Akbar” roept eerst netjes vragen of hij namens Allah komt of dat hij alleen maar zijn mes wil testen.”
  Zijn familieleden moeten zich schamen dat ze hierover een aanklacht willen indienen.
  Laten ze in hun kringen eerst maar eens beginnen met het accepteren van homo’s.
  Dat voorkomt dit soort onzinnige daden waarbij ze denken op deze manier hun eer te redden en alsnog bij Allah te komen.

 4. Dit soort lui zijn de schaamte ver voorbij. Het is een voorbeeld van de islamitische slachtoffercultuur in karikatuur. De overheid zou die hele familie voor het gerecht moeten slepen en aanklagen voor smaad en belediging en poging tot moord van politieambtenaren in de uitoefening van hun functie. Zo’n krankzinnige omkering van zaken maak je toch maar zelden mee. Eerst dat argument dat deze gek zo handelde omdat hij homo was, maar die hele familie is blijkbaar ernstig depressief. In ieder geval zwaar gestoord. Sterkte voor justitie!

 5. Wilde zelfmoord plegen ? Wel,dan heeft hij toch zijn zin gekregen.Hij werd gewoon op zijn wenken bediend en nu is hij bij zijn geliefde allah bakhar en de 72 maagdjes.

 6. De omgekeerde wereld zeg.
  Iemand loopt met een mes op je af, roept de bekende kreet die alle terroristen roepen tijdens of vlak voor een aanslag en dan moet je maar afwachten en eerst vragen of die terrorist is of dat ie zelfmoord wil plegen?
  Die familie moet zich ff lekker laten nakijken, hun familielid zat hier gruwelijk fout, de agente niet! Traden agenten maar vaker zo daadkrachtig op, dan zouden er een stuk minder mafkezen zulke daden willen plegen.
  Maar het zal de migranten discussie ook weer extra nieuw leven inblazen, in de trend dat er dus teveel deze kant op komen en zijn gekomen en nu beginnen ze dus al onze rechtstaat aan te vallen. Zowel door het aanvallen van agenten als daarna ook nog eens de schuld in de schoenen van deze agenten te willen schuiven.

  De man heeft dit zelf over zich afgeroepen en de vrouw net zo goed, door een nep-huwelijk aan te gaan. Dachten ze nu echt dat hij in zijn eigen gemeenschap eerder geaccepteerd zou worden als homo met een verblijfsvergunning? Helaas helaas, nemen de immigranten hun achterlijke wetten en vooroordelen gewoon mee naar onze landen. Net als die belachelijke eerwraak en dat soort zaken.

  1. Dit is een routine reactie van familieleden van zulk volk. Hij is toch dood dus nu eens zien of er geld uit te halen is.

   1. Ja natuurlijk die mensen ruiken nu geld en schamen zich nergens voor trouwens door hun geloof heeft de zoon die keuze gemaakt. Die agente verdient absoluut een flinke promotie!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by