skip to Main Content

Waarschijnlijk geen Ryanair vluchten meer van en naar vliegveld Reus

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – (Redactie) De Ierse low cost vliegmaatschappij Ryanair zal hoogstwaarschijnlijk op 30 oktober van dit jaar stoppen met het vliegen van en naar het vliegveld van Reus. Op woensdag 29 juni maakte de directeur van Ryanair, de zeer omstreden en altijd opvallende Michael Cawley, bekend dat de regionale overheid en de Diputación de Tarragona niet met de vliegmaatschappij tot een overeenkomst zijn gekomen wat betreft de “subsidies”.

Vanwege het feit dat de regio Tarragona en Costa Dorada niet meer is bereidt te betalen, zal Ryanair de basis die men op het vliegveld heeft opdoeken waardoor er ook geen vluchten meer zullen zijn. Op dit moment heeft Ryanair in de zomer altijd twee en in de winter een vliegtuig aanwezig op het vliegveld van de Costa Dorada.

Ryanair heeft tijdens de perspresentatie kritiek gekregen vanwege het feit dat de vliegmaatschappij zelf het contract wat men nog heeft tot 2013 onderbreekt maar daar moest Cawley niets van weten aangezien volgens hem de regionale en lokale overheden en instanties zich niet houden aan de overeenkomsten. Toch is Michael Cawley optimistisch en hoopt hij dat men alsnog tot een overeenkomst kan komen zodat Ryanair ook na de zomer gewoon door zal gaan met de vluchten.

Op dit moment vliegt Ryanair van en naar het vliegveld van Reus vanuit Eindhoven (het hele jaar door) en naar Maastricht (alleen in de zomermaanden). In België wordt het hele jaar door het vliegveld van Charleroi aangevlogen vanaf het Reus vliegveld. He gaat echter niet alleen maar om vluchten naar en van Nederland en België maar in totaal om 28 routes, zowel in Spanje zelf alsook andere Europese landen. Dit jaar verwacht Ryanair 800.000 passagiers te vervoeren van en naar Reus vliegveld, zo’n 500.000 minder dan het voorgaande jaar, mede vanwege het feit dat de Ierse low cost vliegmaatschappij in de winter alle vluchten tussen Reus en Groot Brittannië van en naar het vliegveld van Barcelona uitvoerde.

Iets soortgelijks is ook al gebeurt op het vliegveld van Girona waar de Ierse luchtvaartmaatschappij niet tot een “subsidie· overeenkomst kon komen en prompt 80% tot bijna alle vluchten van het vliegveld van de Costa Brava annuleerde. Hier gingen toendertijd banen verloren en verwacht wordt dat ook de sluiting van de basis in Reus zo’n 150 directe en 1.000 indirecte banen verloren zullen gaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend