Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Catalunya is officieel sinds 1 januari stierenvechtenvrij

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

BARCELONA – (Remco Stoffer) In de regio Catalunya is zondag 1 januari een verbod op het stierenvechten van kracht geworden. De komende 6 maanden gaan de autoriteiten onderzoeken wat de economische schade is van het verbod. Ook bekijken ze of schadevergoedingen moeten worden betaald.

Volgens betrokkenen bij het stierenvechten bedraagt de totale economische schade door het verbod op het stierenvechten ruim 300 miljoen euro. Tegenstanders van de eeuwenoude traditie komen op veel lagere bedragen uit, aldus de Catalaanse krant La Vanguardia zondag.

In juli vorig jaar besloot het parlement van Catalunya tot een verbod op het stierenvechten vanaf 1 januari 2012. Catalunya is daarmee, op de Canarische eilanden na, de eerste autonome deelstaat die een verbod uitspreekt over het stierenvechten. Andere regio’s hebben juist daarna het stierenvechten beschermd door het tot cultureel erfgoed te verklaren.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)