Catalunya is officieel sinds 1 januari stierenvechtenvrij

BARCELONA – (Remco Stoffer) In de regio Catalunya is zondag 1 januari een verbod op het stierenvechten van kracht geworden. De komende 6 maanden gaan de autoriteiten onderzoeken wat de economische schade is van het verbod. Ook bekijken ze of schadevergoedingen moeten worden betaald.

Volgens betrokkenen bij het stierenvechten bedraagt de totale economische schade door het verbod op het stierenvechten ruim 300 miljoen euro. Tegenstanders van de eeuwenoude traditie komen op veel lagere bedragen uit, aldus de Catalaanse krant La Vanguardia zondag.

In juli vorig jaar besloot het parlement van Catalunya tot een verbod op het stierenvechten vanaf 1 januari 2012. Catalunya is daarmee, op de Canarische eilanden na, de eerste autonome deelstaat die een verbod uitspreekt over het stierenvechten. Andere regio’s hebben juist daarna het stierenvechten beschermd door het tot cultureel erfgoed te verklaren.

×

Meld je aan en ontvang het actuele Spanje nieuws in je e-mail inbox.

Door je aan te melden krijg je elke dag het actuele Spanje nieuws direct in je e-mail box. Met onze dagelijkse nieuwsbrief blijf je dus altijd op de hoogte van wat er in Spanje gebeurt.