Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

18 Spaanse provincies hebben weeralarm vanwege extreme kou of mist

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

MADRID – De Spaanse weerdienst AEMET heeft voor 18 provincies in Spanje weeralarmen afgegeven vanwege extreme kou en/of mist. De temperaturen kunnen op veel plaatsen dalen tot -10 graden waardoor de weerdienst een geel alarm heeft gegeven. Daarnaast zijn er diverse provincies die veel last hebben van mist waardoor het autorijden erg gevaarlijk kan zijn, zeker in combinatie met de extreme kou.

De AEMET heeft voor de provincies Huesca, Zaragoza, Teruel, Cantabrië, Lleida, Girona, Barcelona, La Rioja, Navarra, Burgos, Soria, Cuenca, Guadalajara, Albacete, Toledo, Ciudad Real en Madrid een geel weeralarm afgegeven vanwege de extreme kou waarbij het kwik op veel plaatsen kan dalen tot onder de -10 graden.

Daarnaast hebben de provincies Lleida, Huesca, Zaragoza, Teruel, Toledo, Cuenca, Ciudad Real en Albacete te maken met dichte mist waardoor het zicht tot minder dan 10 tot 5 meter is gedaald en het gevaarlijk is om op de weg te rijden. Tevens hebben enkele van deze provincies ook een weeralarm gekregen vanwege de kou dus er is kans op ijsvorming op het wegdek.

Op de Balearen verwacht de Spaanse weerdienst bewolking terwijl ook de Canarische Eilanden met bewolking te maken kunnen krijgen en enkele minder grote regenbuien op het eiland La Palma.

Langs de Middellandse Zeekust hebben praktisch alle provincies en deelstaten te maken met lichte bewolking in het algemeen wat uiteraard per regio en gebied anders kan zijn. De temperatuur over het algemeen ligt tussen de 13 en 18 graden waarbij het in het zuiden van Andalusië het warmste is op het Spaanse vasteland.

In het binnenland van Spanje, in de regio’s Madrid, Castilla y León, Aragón en Castilla La Mancha wordt het niet warmer dan 10 graden en hebben veel gebieden te maken met extreme kou.

De maximale temperatuur deze maandag 2 januari is 22 graden in Santa Cruz de la Palma (La Palma) terwijl de minimum temperatuur -10 graden was in het Catalaanse Boí Taüll Resort – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Er staat nog steeds een koptekst: Dit wordt het weer de komende……
  Dan klik ik erop en staat er het weer voor eind augustus 2016.
  ?????????????????????????????

  1. Ik begrijp het even niet meer Fred …. probeer eens een screenshot te maken anders en te sturen naar ons emailadres, dat zal het wellicht iets makkelijker maken. PS. als het over de blokjes onderaan het artikel gaat met daarin andere artiekelen die geplaatst zijn op SpanjeVandaag, daar hebben wij helaas geen controle over, dat wordt zo door Google geplaatst op die manier.

 2. Ik woon nu bijna 6 jaar in Spanje..Costa del Sol…nog nooit heb ik zoveel regen meegemaakt en nog nooit heb ik de kachel zo vaak aan moeten doen. Tegen de middag wordt het wel ietsje warmer…maar om 4 uur moet je echt de kachel aandoen…

 3. Wat een ellende zeg vorst en dichte mist in delen van Spanje. Is het klimaat helemaal van slag of komt dit vaker voor?

  1. Kijk naar de statistieken en je ziet dat er steeds grotere koude pieken voorkomen.
   Veel overwinteraars vertrekken dan ook naar Canarische eilanden.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!