Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

2012 afgesloten met 1.304 verkeersdoden op de Spaanse wegen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

MADRID – (Remco Stoffer) Het is en blijft elk jaar weer een belachelijk hoog aantal maar ook in 2012 zijn er weer veel Spanjaarden op de wegen opgekomen bij verkeersongevallen. in 2012 overleden er 1.304 verkeersdeelnemers, dat zijn er veel maar nog steeds 108 minder dan in 2011.

1.304 dodelijke verkeersslachtoffers zijn veel mensen maar wel het laagste aantal wat ooit bereikt is 1960 schijnbaar. 77% van deze doden werden geregistreerd op de nationale en landwegen terwijl 23% van de ongevallen plaatsvonden op de snelwegen en autowegen in Spanje.

Mede vanwege dit hoge percentage doden op de regionale wegen is de minister van binnenlandse zaken van plan om de maximum snelheid te verminderen en die van de snelwegen wellicht te verhogen. Dit zou dan kunnen betekenen dat de regionale wegen minder vol zouden zijn en meer automobilisten voor de over het algemeen veiligere snelwegen zouden gaan kiezen.

Een van de belangrijkste oorzaken van de dodelijke ongevallen is precies de snelheid waarmee de automobilist over de weg reed. Reden temeer om iets aan de snelheden te gaan doen aldus de minister.

Fietsers

In 2012 zijn tevens 47 fietsers om het leven gekomen in heel Spanje, dat zijn er 14 minder dan in 2011. Een vand e gevokgen van het hoge aantal dodelijke slachtoffers kan zijn dat de regering gaat beslissen het fietsen met een helm te gaan verplichten. Of dat dan zal gaan gelden voor alle wegen en fietspaden in Spanje is nog onbekend.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)