Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

U2 geeft op 18 juli dit jaar in Barcelona een “The Joshua Tree” 30-jarig jubileumconcert

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

BARCELONA – De Catalaanse hoofdstad Barcelona zal de enige plaats zijn in Spanje waar U2 een concert zal geven tijdens de “The Joshua Tree” tour. Deze concerten worden gegegeven omdat dit album 30 jaar geleden werd uitgebracht en voor de grote doorbraak zorgde van de Ierse rockband. Het concert zal in Barcelona plaatsvinden in het Estadi Olímpic de Montjuïc.

U2 zal tijdens elk concert het hele “The Joshua Tree” album live gaan uitvoeren. Komende 12 mei zal U2 met de tour beginnen in het Canadese Vancouver en eindigt deze in Brussel op 1 augustus. Daar tussenin zijn er concerten in Seattle, San Francisco, Los Angeles, Houston, Dallas, Chicago, Pittsburgh, Miami, Tampa, Philadelphia, Washington, Toronto, Boston, East Rutherford, Cleveland in de Verenigde Staten.

In Europa worden er concerten gegeven vanaf 8 juli in Londen en daarna in Berlijn, Rome, Barcelona, ,Dublin, Parijs, Amsterdam en als laatste dus Brussel. De kaarten voor het Barcelona concert gaan vanaf 16 januari in de verkoop.

Het album

The Joshua Tree was het vijfde studioalbum van de Ierse rockband U2, dat verscheen in 1987. Het album is beïnvloed door blues, folk, gospel en de fascinatie van de bandleden voor Amerika. Brian Eno en Daniel Lanois produceerden de plaat. The Joshua Tree werd bij de uitgave een commercieel succes, het is waarschijnlijk het meest geprezen album dat U2 heeft gemaakt. Van het album zijn de nummers “Where the Streets Have No Name”, “With or Without You” en “I still haven’t found what I’m looking for” als single uitgebracht.

Het album is vernoemd naar de zogenaamde “Joshua trees”, cactusachtige bomen in de woestijn van zuidelijk Californië. Van het album zijn meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht. Daarmee staat het album op nummer 89 van bestverkochte albums aller tijden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. Dat zal zeker gebeuren in het geval van schelden, persoonlijke aanvallen en reacties die niets met een bepaald artikel te maken hebben.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!