Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Rob Geus van “Red mijn vakantie” laat ranzig zwembad sluiten in Malgrat de Mar

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

MALGRAT DE MAR – Rob Geus is naar eigen zeggen verantwoordelijk voor de sluiting van een Spaans zwembad. Hij reisde voor het SBS-programma Red Mijn Vakantie langs de Spaanse kusten om hotelkamers, zwembaden en buffetten aan een hygiënetest te onderwerpen.

Geus trof in Malgrat de Mar een zwembad aan dat volgens hem te vies was om in te zwemmen. “Dat was zo slecht”, vertelt hij aan Novum Nieuws. “Ik heb de kinderen eruit gehaald en gezegd: je mag hier niet meer in zwemmen, het is te gevaarlijk.”

Volgens Geus was de pH-waarde te hoog en was het zwembad een kweekvijver voor bacteriën. “Daar kun je huidziekten van krijgen, prikkende ogen, zwemmerseczeem”, somt hij op. “De volgende morgen hing er een bordje met ‘closed’. Dat geeft aan dat ze het ook in Spanje serieus nemen.”

De smaakagent, die normaal gesproken keukens test op hygiëne, maakte ‘bizarre’ dingen mee. “Elke dag dacht ik: hoe kan dit? Dan denk je dat het niet erger kan en word je de volgende dag geconfronteerd met nog meer ranzigheid.”

Volgens Geus levert alle smerigheid wel interessante beelden op. “Eigenaren raken soms in paniek en dan wordt het spannend. Soms word ik eruit gezet en dat is leuke televisie.”

Red mijn vakantie

In Red Mijn Vakantie gaat Rob Geus samen met Alberto Stegeman op pad. Terwijl Stegeman gedupeerde vakantiegangers helpt, speurt Geus naar onhygiënische wantoestanden. Het programma wordt vanaf zondag uitgezonden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)