Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Vanaf dit weekend gaat het ook kouder worden in Spanje met lage temperaturen en sneeuw

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

MADRID – Terwijl we woensdag nog wisten te melden dat Spanje voorlopig gespaard bleef van het koufront wat grote delen van Europa in de ban heeft, moeten we nu schrijven dat ook Spanje te maken zal krijgen met een weersverandering. Hierbij gaat het flink kouder worden en kan het flink gaan sneeuwen in het noorden van het land. Vanaf vrijdag zullen de temperaturen in praktisch heel Spanje gaan dalen en kunnen de kusten aan de Atlantische Oceaan en ook langs de Middellandse Zee te maken krijgen met hoge golven en een ruwe zee.

Vooral het noorden van Spanje, te weten de deelstaten Galicië, Asturië, Cantabrië, Pais Vasco, Navarra en een deel van Aragón en Catalonië zal te maken krijgen met behoorlijk lagere temperaturen waarbij tevens op de hoger gelegen plaatsen flink veel sneeuw kan gaan vallen. Overigens is dit niet ongewoon in deze delen dus er is geen reden tot paniek maar men dient wel gewaarschuwd te zijn. Het zal bij lange na niet zo koud gaan worden als op andere plaatsen in bijvoorbeeld Griekenland of Italië.

De sneeuwgrens ligt in het noorden van het land tussen de 300 en 890 meter, vrij laag dus.

Middellandse Zee

De rest van het land zal geen sneeuw krijgen en ook de hemel zal voor het grote deel onbewolkt zijn. De zon zal schijnen maar de minimum temperaturen zullen ook langs de Middellandse Zeekust gaan dalen. De maximum temperaturen daarentegen zullen op veel plaatsen aan de Middellandse Zee en op de Balearen weer gaan stijgen waardoor het, mits je uit de wind en in de zon zit, aangenaam warm is. Er zullen temperaturen zijn tussen de 12 en 18 graden.

De minimum temperaturen dalen flink in praktisch heel Spanje.

Langs de Middellandse Zee en op de Balearen kan het flink gaan waaien vanaf vrijdag waardoor er hoge golven zullen zijn en een ruwe zee. Daarnaast dient men op te letten wanneer men de weg op gaat aangezien er harde windstoten kunnen zijn in Catalonië, Comunidad Valenciana, Murcia, delen van Andalusië en op de Balearen eilanden Menorca, Mallorca en Ibiza.

De Canarische Eilanden zullen te maken krijgen met bewolking en kans op regen gedurende donderdag en vrijdag en wellicht ook op zaterdag en/of zondag. De temperaturen liggen rond de 18 tot 22 graden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Beste redactie.
    Er staat nog steeds een oud vergeten niet verwijderd bericht over het weer in augustus 2016, met veel zonnetjes erop :
    ¨¨¨¨Dit wordt het weer in Spanje tijdens het laatste weekend van augustus¨¨¨¨¨
    Waarom blijft dit staan ??

    1. Beste Fred, alle artikelen die we ooit geplaatst hebben op SpanjeVandaag blijven staan. Dat gebeurt bij alle kranten. Dat wil zeggen, het nieuws sinds 2008 met meer dan 10.000 artikelen staat nog gewoon op de website en zal ook blijven staan. We hebben iets geinstalleerd waardoor er bovenaan het artikel een bericht verschijnt dat een artikel meer dan 6 maanden geleden geschreven is.

  2. En vanaf dinsdag wordt het dus nog veel kouder, ook langs de zuidelijke kusten. Er is al een voorwaarschuwing door aemet uitgegeven. De Costa Blanca haalt overdag de 10 graden niet meer. Bitterkoud voor hier.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!