Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Catalaans jeugdteam naar Nederland voor Interland Cruyff Court

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

BARCELONA – (Diana Vilé) Zestien sportieve Catalaanse jongens en meisjes zijn uitverkoren om in Nederland deel te nemen aan het Cruyf Court Interland. Ze vertrekken aanstaande zaterdag met vliegtuigmaatschappij Vueling naar Amsterdam Schiphol om er te strijden tegen hun Nederlandse leeftijdsgenoten.

Beide jeugdvoetbalteams hebben zich voor het Interland geplaatst via het toernooi ´Cruyff Courts Kampioenen 6vs6´ van de Johan Cruyff Foundation. In totaal namen ruim 14.000 kinderen deel aan het toernooi. De Spaanse vliegtuigmaatschappij ondersteunt deze sportieve uitwisseling tussen Nederlandse en Spaanse kinderen op de Cruyff Courts.

Opwarming op Schiphol

Voor de wedstrijd houden de jonge deelnemers eerst een gezamenlijke opwarming. Op het speciaal ingerichte ´Cruyff Court´ (lees: een openbaar voetbaltrapveldje) op het voorplein van Schiphol, schieten ze penalties. De winnaar krijgt door Vueling een vliegticket Spanje naar keuze aangeboden, dat geldig is voor de hele familie.

Amsterdam Arena

Een rondleiding door het Amsterdam Arena stadion van Ajax en een workshop van het Cruyff Institute volgen na aankomst in Amsterdam. Tot slot vind in Amsterdam-Oost het Interland plaats. De Nederlandse en Catalaanse kinderen spelen gemixt.

Vueling schenkt vliegtickets

Eerlijk spel, intregratie en samenspelen. Dat zijn volgens Carole That, directeur Cruyff Foundation, de hoofdingrediënten van deze sportieve uitwisselen. Dat geldt ook voor de Spaanse vliegtuigmaatschappij Vueling, die de vliegtickets doneert, zodat de Catalaanse kinderen daadwerkelijk de mogelijkheid hebben naar Nederland af te reizen. De directeur ziet het gulle gebaar van de innovatieve vliegtuigmaatschappij als een begin van een mogelijke vruchtbare samenwerking in de toekomst.

De Cruyff Foundation, waarvan Johan Cruyff voorzitter is, werd in 1997 opgericht om de jeugd in beweging te krijgen en te houden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)