Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Ferry tussen Ibiza en Formentera vastgelopen op rotsen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

IBIZA – (Remco Stoffer) Woensdagavond is de ferry “Maverick Dos” die het traject Ibiza-Formentera aflegde, op de rotsen van de Sa Torreta bij Formentera vastgelopen. Bij de aanvaring kwamen de 21 passagiers en zes bemanningsleden met de schrik vrij maar kwamen enkele passagiers in het water terecht door de kracht van de aanvaring van de ferry met de rotsen.

Meteen nadat er melding was gemaakt van de aanvaring waren de reddingsdiensten snel ter plaatse met twee boten en een helikopter om de opvarenden te evacueren. In tegenstelling met de Italiaanse Costa Concordia Cruise, bleef de kapitein van de ferry wel aan boord en was hij donderdag namiddag nog niet van boord.

Inwoners van Formentera maakten zich na de aanvaring zorgen om een eventueel olielek wat het beschermende natuurgebied schade zou kunnen toebrengen. Gelukkig is echter na onderzoek van de ferry gebleken dat de schade weliswaar groot leek maar dat die uiteindelijk wel meeval.  Er wordt nu onderzocht hoe men de boot van de rotsen af kan krijgen zonder al te veel schade toe te brengen en zonder dat de boot olie gaat lekken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)