Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Weduwe Johan Cruijff zet familiewoning in Barcelona te koop voor 5,3 miljoen euro

Foto: Engel & Völker

BARCELONA – Ben je fan van Johan Cruijff en heb je nog wat geld ergens rondslingeren, dan is dit jouw moment. Dani Coster, de weduwe van de bekende Nederlandse voetballer en FC Barcelona speler/trainer, heeft de familiewoning gelegen in de prestigieuze wijk Bonanova in Barcelona te koop gezet voor een bedrag van 5,3 miljoen euro. De woning werd door het echtpaar Cruijff in 1991 gekocht toen Johan trainer was van het “dreamteam” bij FC Barcelona.

Zoals bekend overleed Johan Cruijff op 24 maart 2016 aan de gevolgen van een longkanker. De woning in Barcelona werd in 1991 gekocht door het echtpaar Cruijff en Johan heeft de laatste jaren van zijn leven hier gewoond. Het gaat om een enorme woning gelegen in de prestigieuze wijk Bonanova op een hoek van de straten Margenat en Escuelas Pías.

De woning is 469 vierkante meter groot en staat op een perceel van 574 vierkante meter en bestaat uit 9 slaapkamers en 7 badkamers, een bodega (kelder), twee garages voor de auto’s en is uiteraard van alle gemakken voorzien zonder dat er een overdadige luxe is. De vier verdiepingen tellende woning werd in 1936 gebouwd maar is compleet gerestaureerd.

De woning staat te koop op de website van de makelaar Engel & Völkers die over het algemeen alleen maar luxe en grote objecten van daarnaast veel bekendheden te koop heeft staan. Op de website kun je foto’s bekijken (echter niet van het interieur) en meer informatie vinden (in het Spaans) van de familiewoning waar ooit Johan Cruijff de FC Barcelona wedstrijden heeft bekeken en elke morgen zijn bakkie koffie dronk om de sportkranten te lezen en zich voor te bereiden op een partijtje golf.

Foto’s: Engel & Völkers

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!