Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

83-jarige inwoonster van Barcelona springt voor de 934e keer uit een vliegtuig

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst. Informatie kan niet meer relevant zijn.

BARCELONA – Niet iedereen durft het en waarschijnlijk zijn er veel mensen bang dat er iets fout met de parachute gaat bij het uit voor de “lol” uit een vliegtuig springen. De 81-jarige Montse Mechó uit Barcelona denkt daar heel anders over en heeft na 934 parachutesprongen helemaal geen angst meer. Bij elke sprong staat er een enorme glimlach op haar gezicht en is ze helemaal in haar sas als ze voor de zoveelste keer uit een vliegtuig springt. Is dit een coole oma of niet?

Volgens Montse zelf is ze pas op haar 49e met het parachutespringen begonnen nadat er enkele moeilijke momenten in haar leven waren. Zo is ze gescheiden van haar man, overleed een van haar zoons en heeft en het zeker niet breed met slechts een pensioen van 300 euro in de maand. Haar andere zoon woont in Nederland en is helemaal blij met zijn nog steeds actieve moeder. Een dochter van Montse woont in hetzelfde gebouw waar ook zij zelfstandig woont samen met haar nichtje die af en toe, als Montse dat toestaat, in huis helpt.

Montse gaat regelmatig naar de huisarts voor haar “APK-keuring” en elke keer zegt de arts dat ze gezond genoeg is om aan sporten te doen. Dus springt ze weer uit een vliegtuig om de adrenalinekick te krijgen waardoor ze zich nog jong voelt. Naast het parachutespringen doet Montse ook veel aan zwemmen.

Gemiddeld springt Montse tegenwoordig nog zo’n 10 keer per jaar uit het vliegtuig maar vroeger was dat wel anders. Zo deed Montse zelfs mee aan wedstrijden in Spanje, Amerika, Turkije en Finland. Haar laatste sprong maakte ze recent op haar 83e verjaardag maar er zullen er nog meer volgen, aldus Montse – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. Dat zal zeker gebeuren in het geval van schelden, persoonlijke aanvallen en reacties die niets met een bepaald artikel te maken hebben.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!