Nederlander met 115.000 euro in zijn auto aangehouden in Murcia

geldMURCIA – De Spaanse politie heeft na een achtervolging bij een routine verkeerscontrole een Nederlander aangehouden die met 115.000 euro aan contant geld in zijn auto rondreed in de provincie Murcia. Het geld kon uiteindelijk gevonden worden omdat de Nederlander niet stopte en op de vlucht sloeg voor de patrouillerende agenten.

De politie hield de Nederlandse man vorige week dinsdag aan in Puerto Lumbreras in de deelstaat Murcia. De politie had voor een normale verkeerscontrole een politiefuik opgezet waarbij de Nederlander met zijn auto nog voordat hij bij de fuik aankwam van richting veranderde en de snelheid verhoogde met de bedoeling weg te rijden. Uiteraard vond de politie dat verdacht en zette de achtervolging in waarbij de Nederlander niet veel later aangehouden kon worden.

Nog voordat de agenten de Nederlander in de boeien konden slaan moest men hem nog eens achtervolgen aangezien hij op een gegeven moment zijn auto stilzette en er te voet vandoor ging. Later vond de politie in de auto van de Nederlander pakketten met euro’s in de kofferbak, goed voor 115.000 euro.

Aangezien de vluchtende Nederlander de herkomst van deze duizenden euro’s niet kon verklaren werd hij als verdachte van witwassen gezien en werd het geld in beslag genomen. Nadat de identiteit van de Nederlander was vastgesteld door de politie leerde men dat de Nederlander in eigen land antecedenten heeft voor drugs- en wapenhandel – (Remco Stoffer)

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit nieuwsbericht/artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we nu ook een eigen FORUM hebben!