Ken jij onze nieuwe website SpanjeTopTien.nl en ons nieuwe FORUM al?

Zomer staat op het punt om te beginnen maar het heeft weer gesneeuwd in Spanje

MADRID – Met nog maar een maandje ofzo te gaan voordat de zomer officieel begint zijn er weer veel delen van Spanje vrijdagmorgen wakker geworden met besneeuwde bergtoppen, wegen en huizen. Het komt niet vaak voor in het land maar dit jaar heeft het half mei nogmaals gesneeuwd. De bergen van de Cantabrische bergrug, Picos de Europa en Pyreneeën waren weer wit gekleurd terwijl er in het midden van het land in onder andere Toledo flink veel hagel viel.

Terwijl men langs de Middellandse Zeekust lekker in het zonnetje en 24 tot meer graden op het strand ligt, hebben veel inwoners van Asturië, Cantabrië, Castilla y León en Aragón weer de winterjas, sjaal, muts en handschoenen uit de kust moeten halen omdat het weer gesneeuwd heeft. De temperaturen waren de afgelopen dagen al flink gedaald en de regen deed de rest.

In de provincie Toledo kwam er een enorme hagelbui uit de lucht vallen waardoor het wel leek of het gesneeuwd had maar in het Cantabrische gebergte, de Pyreneeën en de Picos de Europa zag men half mei weer echte sneeuw, en niet zo’n klein beetje ook. Het gaat dan met name om de skipistes die in deze gebieden liggen die bijna weer de deuren konden openen voor de skiërs. In gebieden als Candanchu, Astun, Formigal, Panticosa en diverse andere gebieden was het weer bedekt met een centimeters dikke laag verse sneeuw.

De temperaturen daalden hier ook in 24 uur tijd met maar liefst 20 of meer graden en daarnaast veranderde het weer van zonnige dagen met een strakblauwe lucht naar een donkere lucht en veel bewolking die weer regen, hagel en sneeuw meebrachten.

Inwoners en bezoekers van de populaire kustplaatsen langs de Middellandse Zee kunnen het waarschijnlijk niet geloven en dus plaatsen we hieronder enkele Twitterberichten waar de foto’s voor zich spreken.

Wil je dus nog gaan skiën half mei of een sneeuwballengevecht houden, dan weet je nu waar je moet zijn 🙂

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een koffie via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele Spanje nieuws :)

Dit bericht heeft 2 reacties
 1. Hallo, Leuk om dagelijks jullie mail te
  Ontvangen .
  Groeten nu uit Roquetas de Mar.
  Vandaag prachtige zonnige dag hier, 27o
  Morgenavond weer naar huis(Nederland)?
  Groeten
  Martin van der Lee

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen.LET OP: Vanwege te veel spam dien je wel je emailadres in te vullen maar wordt dit niet getoond.De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. Dat zal zeker gebeuren in het geval van schelden, persoonlijke aanvallen en reacties die niets met een bepaald artikel te maken hebben.

Bedankt voor jouw reactie! Vergeet niet dat we ook een eigen FORUM hebben!